Noul sezon de ski la Arena Platoş se deschide pe 29 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sezonul de ski la Arena Platos se deschide pe 29 noiembrie - Foto Arhiva Adevărul
Sezonul de ski la Arena Platos se deschide pe 29 noiembrie - Foto Arhiva Adevărul

Noul sezon de ski şi snowboard în complexul Arena Platoş situat în apropierea staţiunii Păltiniş se va deschide în data 29 noiembrie. Iar în weekendul de deschidere, până în 1 decembrie, instalaţiile de transport pe cablu vor funcţiona între orele 9:00-22:00.

Perioada de vară-toamnă a fost una foarte încărcată pe platoul de la intrarea din Păltiniş. În ultimele şase luni s-a lucrat la foc continuu pentru construirea unei noi instalaţii de transport pe cablu. Lucrările la noul telescaun sunt aproape încheiate şi cu siguranţă va fi funcţional în noul sezon. Telescaunul are o lungime de aproape 400 de metri şi a fost montat în paralel cu principala linie de teleschi. Se întinde pe şapte piloni şi numără 50 de scaune duble pentru transport. În total, instalaţia va transporta peste 1000 de persoane în fiecare oră. 

De la deschiderea sezonului până în 19 decembrie instalaţiile pe cablu vor funcţiona miercuri şi vineri între orele 17-22, sâmbăta între orele 9 şi 22 iar duminica între 9 şi 17. În perioadele de vârf 20.12 – 04.01 şi 31.01 – 08.02 complexul va fi deschis zilnic între 9 şi 22 cu excepţia ajunului de Crăciun când instalaţiile se vor închide la ora 16. În perioada de extrasezon, 05-30.01 şi 09.02 – 01.03 instalaţiile vor funcţiona luni, marţi şi joi între 10 şi 16, miercuri şi vineri între 10 şi 22, sâmbăta între 9 şi 22 iar duminica între 9 şi 17. Sezonul se va închide în 15 martie iar în ultimele două săptămâni, pârtiile vor fi deschise zilnic între orele 10 şi 16. 

Vă mai recomandăm: 

Ce înseamnă România pentru ungurii din secuime: „Mă simt ungureşte, nu româncă. Părinţii sunt unguroaică”

O discuţie simplă în limba română, pe plaiurile Ţinutului Secuiesc, se transformă într-o adevărată încercare pentru mulţi locuitori de aici. Copiii recunosc că li se predă la şcoală limba ţării lor, chiar şi câte trei - patru ore pe săptămână, dar asta nu le este suficient pentru a putea să te înţeleagă sau să-ţi răspundă.

VIDEO Cum văd autonomia ungurii din Ţinutul Secuiesc: „Nu ştiu să vă explic ce este, nu prea gândesc despre aceste lucruri”

Cu puţin timp înainte de intrarea în campanie electorală, liderii UDMR au depus în Parlament un nou proiect privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Jurnaliştii „Adevărul” au vrut să afle cum a ajuns acest proiect în inima Secuimii, în Harghita şi Covasna, la oamenii de rând. Părerile lor sunt împărţite.

EXCLUSIV Klaus Iohannis. Secretele neamţului care vrea să fie preşedintele României

Klaus Werner Iohannis este primul personaj prezentat în detaliu, din seria candidaţilor la preşedinţia României, în cadrul campaniei „Alege preşedintele”, pe care ziarul „Adevărul” o demarează astăzi atât în ediţia tipărită, cât şi în cea online, pe www.adevarul.ro.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite