Un obiectiv turistic din România supranumit „miracolul Canionului Miniş”, pe lista celor mai populare destinaţii estivale de călătorie din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu gândul la concediul din această vară, editorii publicaţiei Business Insider au publicat câteva recomandări turistice pe baza celor mai distribuite imagini cu locuri de vis din toată lumea pe Pinterest. Pe listă de află şi un loc din România care merită cu prisosinţă să fie nominalizat.

Pe baza celor mai îndrăgite destinaţii turistice pe Pintrest, publicaţia Business Insider a selectat câteva locuri de vis unde vacanţa de vară poate deveni cu adevărat memorabilă.

Dacă plaja cu nisip roz din Insula Harbour, în Bahamas, a fost locul care i-a făcut pe cei mai mulţi utilizatori Pintrest să viseze la zilele de relaxare din vară, printre destinaţiile râvnite figurează şi Cascada Bigăr din România, situată pe cheile Minişului, în Caraş Severin.

„Una dintre cele mai spectaculoase cascade din lume, Cascada Bigăr este verde şi acoperită de un strat gros de muşchi, în timp ce apa limpede izvorăşte din adâncurile munţilor Aninei. Localnicii o mai numesc şi «miracolul din canionul Miniş», iar noi nu putem decât să fim de acord”, după cum precizează jurnaliştii de la Business Insider.

Cascada Bigăr FOTO Huffington Post

FOTO Arhiva

Lacurile din Parcul Naţional Plitvice (foto jos), din Croaţia, alături de pădurile şi cascadele pentru care zona este renumită, reprezintă o altă destinaţie de vacanţă perfectă, la fel şi lacul Braies, cel mai mare lac natural din munţii Dolomiţi, în Italia.

image

FOTO businessinsider.com

Insulele Feroe din Danemarca sunt recomandate în perioada mai-septembrie, când totul este înverzit, la fel şi impresionanta bucată de stâncă Trolltunga din Norvegia (foto jos), care se traduce prin „limba trolului”, care se întinde la 700 de metri deasupra hăului.

image

FOTO businessinsider.com

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite