Destinații de vis. Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa în acest an FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgurile de Crăciun sunt locuri grozave pentru a găsi cadouri unice ca să umpleți ghetele de Moș Nicolae ori ciorapii uriași și locul de sub brad, de Crăciun, arată un articol publicat de Euronews. 

Târgul de Crăciun de la Viena FOTO Shutterstock
Târgul de Crăciun de la Viena FOTO Shutterstock

Cu mici cabane din lemn înșirate cu lumini și vin fiert din metru în metru, piețele de Crăciun sunt pline de bucurie de sărbătoare. Ele au apărut în Germania, în Evul Mediu, iar acum sunt o piesă de rezistență în multe orașe europene.

Fiecare țară are specificul său propriu pentru târgurile de sărbători, de la tarabele care vând haine confecționate manual în Austria până la bijuterii contemporane și elegante în Finlanda. Nu ratați nici produsele locale, cum ar fi dulciurile picante și castanele prăjite.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Retrăiește tradițiile străvechi în Salzburgul înzăpezit

În umbra Alpilor plini de zăpadă, târgul de Crăciun „invadează” centrul orașului Salzburg în fiecare an.

Pitoreștile tarabe înghesuie unele în altele în piețele principale ale orașului austriac arată de parcă ar fi ieșit dintr-o carte de povești de Crăciun. Aici puteți găsi cadouri de calitate, cum ar fi globurile pictate manual și tricotaje lucrate manual. Și gustați niște turtă dulce picantă și șnaps pe măsură ce umblați după cadouri interesante.

Dacă atmosfera de sărbătoare vă inspiră să cântați niște colinde de Crăciun, puteți să vă alăturați colindătorilor locali, în zilele de marți.

Există, de asemenea, concerte gratuite zilnic la ora 17:00 în fața catedralei.

Deschis: 17 noiembrie 2022 - 1 ianuarie 2023.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Faceți o piruetă pe patinoarul din Budapesta

Târgul Bazilica din Budapesta se desfășoară în fața monumentalei biserici neoclasice Sf. Ștefan.

În fiecare seară, în timpul Adventului, pe fațada bazilicii sunt proiectate scene religioase și povești de Crăciun.

În timp ce așteptați spectacolul, faceți o piruetă pe patinoarul care înconjoară un brad de Crăciun maiestuos.

Există, de asemenea, tarabe cu produse artizanale, cum ar fi păpuși rusești pictate manual și mâncăruri locale, precum produse de patiserie „flodni” umplute cu mac, nucă, mere și gem de prune.

Deschis: 19 noiembrie 2022 - 1 ianuarie 2023.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Lăsați-vă inspirați de luminile din Bruges

Bruges strălucește cu adevărat iarna, mai ales în perioada Crăciunului. Orașul flamand strălucește cu tarabele din piață pline de cadouri și cu un patinoar înconjurat de lumini sclipitoare.

Orașul belgian găzduiește două târguri de Crăciun, putând colinda atât printre tarabele din ​​ Markt, cât și în Simon Stevinplein.

Beți niște vin fiert pentru a vă încălzi și apoi urmăriți încântătorul spectacol Light Experience Trail (Calea Luminii. n.ed.) care luminează piețele și monumentele orașului.

Deschis: 25 noiembrie 2022 - 8 ianuarie 2023.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Cumpărați cadouri elegante cu care să umpleți ciorapii, în Helsinki

De departe, cel mai elegant târg de Crăciun se găsește în capitala Finlandei. Designul nordic elegant este bine reprezentat la târgul festiv de la Helsinki .

Tarabele vând produse tipice realizate manual, cum ar fi ornamente „himmeli” - jucării din lemn cu design geometric minimalist -, șosete din lână tricotate și bijuterii contemporane.

După o după-amiază obositoare de cumpărături, treceți pe la un restaurant pop-up și gustați preparatele speciale de sezon.

Deschis: 1 decembrie 2022 - 22 decembrie 2022.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Gustați niște grog în Praga

Pe fundalul turnurilor din secolul al XIV-lea ale bisericii Maicii Domnului și clădirilor baroc colorate, târgurile din Praga sunt magnifice.

Acest târg festiv este ideal pentru iubitorii de mâncare. Încălziți-vă cu cârnați prăjiți la grătar, pâine cu brânză și usturoi, dar și clătite proaspăt făcute.

Conform tradiției cehe, renunțați la vinul fiert și beți un pahar de grog - un amestec de rom, apă fierbinte, zahăr și lămâie.

Deschis: 26 noiembrie 2022 - 6 ianuarie 2023.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Încheiați anul în încântătorul Edinburgh

Inima Edinburgh-ului se transformă într-un tărâm al minunilor de iarnă în perioada sărbătorilor.

În jurul străzii Princes, veți găsi un patinoar, plimbări la târguri, grota lui Moș Crăciun și un atelier de spiriduși.

Acest târg merită tot efortul de a-l vizita, deoarece Edinburgh-ul impresionează cu adevărat în timpul sărbătorilor pentru noul an.

Cunoscută sub numele de Hogmanay în Scoția, o procesiune eterică cu torțe are loc prin orașul vechi la sfârșitul lunii decembrie. Asigurați-vă că participați și la dansul tradițional ceilidh.

Deschis: 19 noiembrie 2022 - 3 ianuarie 2023.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite