Transilvania, prima într-un top internațional al destinațiilor idilice pentru această iarnă: „Arată magic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transilvania este o destinație surprinzător de romantică. Așa este prezentată pitoreasca zonă a României într-un top internațional al destinațiilor pentru vacanța de iarnă unde ocupă chiar primul loc.

Brașov, o destinație excelentă pentru vacanța de iarnă FOTO Shutterstock
Brașov, o destinație excelentă pentru vacanța de iarnă FOTO Shutterstock

Primul obiectiv transilvănean recomandat este Castelul Bran.

Atunci când vizitează România, călătorii ar trebui să meargă dincolo de București și să includă Transilvania în planurile lor, și este dificil de recomandat doar un singur oraș. Castelul Bran este un must-go pe tot parcursul anului, dar arată magic atunci când este acoperit de zăpadă. Regiunea are multe orașe incredibile, iar călătorii care își propun să exploreze piețele de Crăciun ar trebui să se îndrepte spre Cluj, Sibiu și Brașov”, recomandă pagina The Travel.

Sighișoara, unul dintre orașele din Transilvania bine cotate, este una dintre destinațiile sugerate. 

Regiunea are pârtii excelente la Poiana Brașov, unde călătorii pot găsi, de asemenea, spa-uri și băi fierbinți. Cei care visează să viziteze sate acoperite de zăpadă ar trebui să ia în calcul și Sighișoara, pe care UNESCO o include în Patrimoniul Mondial”, arată The Travel.

La categoria „City Break”, Iași a câștigat premiul publicului, respectiv trofeul Destinația Anului 2022 în România. Premiul juriului a mers către Brașov, în timp ce Târgoviște a rămas cu titlul de Destinația Anului 2022 în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, câștigat în etapa regională.

Recunoaștere internațională

În 2019, revista americană de călătorii Condé Nast Traveller a ales Transilvania printre cele 19 destinaţii de vacanţă ale anului, alături de Grecia, India, Egipt, Argentina, Scoţia. Revista amintea atunci despre moştenirea săsească a regiunii, amprentă lăsată aici de Prinţul Charles şi Dracula.

În octombrie 2022, o agenție de turism din Marea Britanie a propus pentru clienții săi un pachet de Crăciun care include trei nopți de cazare la casa din Transilvania a Regelui Charles al III-lea. 

Transilvania, destinația anului în România la categoria Localități Turistice

Amintim că, în vara acestui an, Transilvania a obținut la Gala Destinaţia Anului (România)  marele trofeu, la categoria „Localități Turistice”.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite