Bombele de ciocolată, desertul delicios de la Târgul de Crăciun. Este realizat de o tânără premiantă

0
Publicat:

Până la începutul lui ianuarie 2023, în centrul orașului Pitești se desfășoară Târgul de Crăciun. De mare succes se bucură căsuța unde o tânără premiată în țară și peste hotare vinde creațiile ei dulci.

Raluca Țîrcomnicu a căștigat numeroase premii pentru creațiile sale dulci FOTO Denis Grigorescu
Raluca Țîrcomnicu a căștigat numeroase premii pentru creațiile sale dulci FOTO Denis Grigorescu

La Târgul de Crăciun de la Pitești sunt în total 44 de căsuțe și tot atâția comercianți. Iar standul Ralucăi Țîrcomnicu este unul aparte, prin deserturile delicioase și originale pe care le vinde.

Raluca şi-a transformat pasiunea într-o afacere şi a devenit maestră în realizarea torturilor sculptate și a deserturilor originale. Tânăra din Piteşti a fost premiată în 2021 la Cake International, o competiţie din Marea Britanie, cu sute de concurenţi din toată lumea.

La Târgul de Crăciun de la Pitești, Raluca vinde printre altele brioșe (cupcakes, 15 lei bucata), Oreo în ciocolată (15 lei) și bombe de ciocolată, ce reprezintă atracția Târgului de Crăciun. Bombele de ciocolată în formă de globuleț costă 25 de lei, cele în formă de ren – 35 lei, iar o bombă de ciocolată în formă de globuleț aranjată într-o săniuță din lemn costă 40 de lei.

„Bombele de ciocolată caldă sunt nebunia momentului, ce a cuprins cam de doi ani țările din vestul Europei, iar acum vedem că și la noi au devenit extrem de populare. Oferite în deosebi în sezonul rece, bombele de ciocolată caldă sunt cochilii de ciocolată umplute cu pudră de ciocolată caldă și marshmallows (bezele moi) și decorate tematic. Se pune bomba de ciocolată în cană preferată, se încălzește separat laptele și apoi se toarnă peste bombă. Bomba se topește, iar bezelele ies la suprafață, iar noi vom avea o ciocolată caldă delicioasă. Eu le realizez sub diverite forme, cum ar fi om de zăpadă, pinguin, brăduț, globuleț sau, preferatul meu, ren!”, explică Raluca Țîrcomnicu.

Bombele de ciocolată costă între 25 și 40 de lei FOTO Denis Grigorescu
Bombele de ciocolată costă între 25 și 40 de lei FOTO Denis Grigorescu

Ca și timp de lucru, prepararea a 15-20 bombe de ciocolată simple, fără modele, durează aproximativ trei ore. Dacă bombele sunt mai complexe, timpul de lucru ajunge și la cinci ore.

Raluca este foarte pasionată și de realizarea de brioșe (cupcakes). „Cupcake-urile sunt cele care m-au făcut să mă îndrăgostesc de lumea cake designului. Am făcut cunoștință cu ele pe vremea când locuiam la Londra, iar apoi primele lecții de decorare au fost pe cupcakes. Așa cum le spune și numele, sunt un tort de dimensiunea unei cești, pe care eu le realizez de la zero în laboratorul meu, după rețete britanice. Sunt aceleași rețete folosite la torturi”, spune Raluca.

Ralucăi îi place să realizeze și să decoreze cakesicles sau înghețată falsă. Acesta este o trufă de ciocolată învelită în ciocolată italiană și pusă pe bat, exact ca o înghețată.

Raluca, premiată în Marea Britanie pentru deserturile sale

În 2021, la un concurs în Marea Britanie la care au participat 500 de concurenți din 51 de țări, Raluca Ţîrcomnicu a fost premiată cu două menţiuni la concursul organizat de britanici: pentru un tort ce prezintă un urs care caută mâncare într-un tomberon şi pentru cupcakes cu o tematică veselă.

Absolventă, în 2005, a Facultăţii de Limbi Străine de la Universitatea din Piteşti, specializarea Franceză-Engleză, Raluca Ţîrcomnicu a lucrat mai mulți ani pentru hoteluri de top din Paris (între 2007 şi 2012) şi din Londra (între 2012 şi 2016), ajungând până la funcţia de revenue manager.

La Paris şi-a descoperit pasiunea de a face torturi şi brioşe. La Londra a început să se perfecţioneze şi să studieze tot mai mult realizarea brioşelor. Un curs de decorat cupcakes s-a transformat într-o pasiune, un alt curs de decorat torturi i-a îmbunătăţit abilităţile.

Raluca s-a hotărât să revină în ţară la sfârşitul lui 2016 şi, cu o parte din banii strânşi, şi-a deschis afacerea mult-visată. Firmei nou-înfiinţate i-a dat un nume sugestiv: Busy Bee Party Cakes.

Raluca deţine o diplomă de Master Cake Designer, obţinută în Anglia, şi are la activ numeroase cursuri, tabere şi concursuri cu cei mai mari decoratori în domeniu. În 2017, a mers în Statele Unite ale Americii pentru a o întâlni pe Karen Portaleo, idolul său în materie de torturi sculptate, faimoasă pentru torturile speciale pe care le realizează şi care sunt adevărate opere de artă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite