Top cinci destinații de vacanță potrivite pentru luna mai: nu e aglomerat, iar vremea e perfectă

0
Publicat:

Destinațiile din întreaga lume sunt mai puțin aglomerate la sfârșitul primăverii, când vă puteți bucura de peisajele pitorești și de vremea ideală pentru plimbări lungi. Iată top cinci destinații de vacanță potrivite pentru luna mai, conform Tripadvisor.

Plajă din Maldive
Vedere asupra Lacului Como FOTO Shutterstock

Maroc 

De la dunele uriașe ale Deșertului Sahara și Munții Atlas până la viața din Marrakech și plajele din Asilah, există multe locuri de vizitat în Maroc. Temperaturile pot deveni extreme în această țară din Africa de Nord, însă merită să o vizitați în luna mai. Astfel, vă puteți bucura de zile cu cer senin și frunziș luxuriant. 

De asemenea, puteți opta pentru activități în aer liber. De neratat este Festivalul Trandafirilor din El Kelaa M'Gouna, care începe, de obicei, în a doua săptămână din luna mai. 

Moscheea de la Poarta Bab Guissa din Fez - Maroc FOTO Shutterstock
Moscheea de la Poarta Bab Guissa din Fez - Maroc FOTO Shutterstock

Insulele Turks și Caicos

Turks și Caicos, care sunt situate la sud-est de Bahamas, se numără printre insulele pe care trebuie să le vizitați. Luna mai este cea mai potrivită pentru a le vizita. 

Grand Turk - Insulele Turks și Caicos FOTO Shutterstock
Grand Turk - Insulele Turks și Caicos FOTO Shutterstock

Maldive 

Insulele Maldive sunt cu siguranță greu de accesat. Acestea dispun de plaje curate, iar apa turcoaz te va fermeca. Sezonul musonic începe spre sfârșitul lunii mai, aducând cu el potențiale ploi, însă și mai puțini călători și reduceri mari la unele dintre cele mai scumpe proprietăți. 

În plus, insulele Maldive atrag scafandri, iubitori de scufundări și surferi din întreaga lume.

Maldive FOTO Shutterstock
Maldive FOTO Shutterstock

Heidelberg, Germania

Cei care trec cu vederea Heidelberg pentru orașe mai mari pierd unul dintre cele mai pitorești peisaje din Germania, cu dealuri, arhitectură fermecătoare și castele. Vizitați orașul în luna mai și veți avea parte de o varietate de festivaluri, de la Festivalul de fotografie Mannheim – Ludwigshafen – Heidelberg până la Festivalul Queer Heidelberg. 

Vă puteți petrece timpul explorând clădirile istorice din Heidelberg. 

Heidelberg, Germania FOTO Shutterstock
Heidelberg, Germania FOTO Shutterstock

Lacul Como, Italia 

Situat la poalele Alpilor, Lacul Como este uimitor în orice perioadă a anului, dar este deosebit de popular în timpul verii. Vizitați-l în luna mai și vă veți bucura în continuare de o vreme superbă, fără a aștepta la coadă pentru feriboturi și restaurante. 

Varenna, Italia: vedere asupra Lacului Como FOTO Shutterstock
Varenna, Italia: vedere asupra Lacului Como FOTO Shutterstock
CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite