TOP Cel mai neprietenos oraş din lume, la nici 2.000 de kilometri de noi

0
0
Moscova este capitala cu cei mai mulţi „oameni răi, hoteluri de doi bani şi taximetrişti neprietenoşi”, potrivit sondajului realizat de TripAdvisor
Moscova este capitala cu cei mai mulţi „oameni răi, hoteluri de doi bani şi taximetrişti neprietenoşi”, potrivit sondajului realizat de TripAdvisor

Cei mai neprietenoşi localnici, cele mai proaste servicii de taximetrie, cele mai puţine atracţii turistice şi cea mai puţin plăcută impresie, toate acestea au fost criterii luate în considerare pentru a stabili cele mai bune, dar şi cele mai puţin recomandate oraşe care merită să fie văzute.

Site-ul de călătorii TripAdvisor a realizat un sondaj cu ajutorul a peste 54.000 de călători pentru a afla care este oraşul cel mai puţin plăcut al lumii, când vine vorba de vacanţe sau călătorii. Potrivit părerilor publicului, Moscova este capitala cu cei mai mulţi „oameni răi, hoteluri de doi bani şi taximetrişti neprietenoşi”.

37 de oraşe şi capitale au fost prezente în chestionarul pe care respondenţii l-au completat, iar Moscova a obţinut cele mai mari punctaje în cele 16 categorii. 

Beijing, Punta Cana, Mumbai şi Marrakech nu s-au descurcat mult mai bine. Capitala Chinei urmează capitala Rusiei, în special din cauza lipsei amabilităţii localnicilor şi a taximetriştilor. De asemenea, oraşele nu au obţinut punctaj bun nici capitolul shopping sau viaţă de noapte. 

Punta Cana, din Republica Dominicană, a fost clasificat drept cel mai nepotrivit oraş pentru călătorii solo, shopping sau restaurante, în timp ce Mumbai a devenit oraşul cu străzile cele mai murdare, în care te mişti cel mai greu.

Marrakech este cel mai puţin recomandabil pentru transportul în comun, viaţa de noapte sau vacanţe cu familia. 

În cealaltă parte a topului se află oraşele care strălucesc la un capital, chiar mai multe. Tokyo a primit cele mai bune note la toate categoriile. Capitala Japoniei este numărul 1 în ceea ce priveşte experienţa, amabilitatea localnicilor şi a taximetriştilor, curăţenia oraşului şi transportul public. 

Lista celor mai bune şi celor mai puţin recomandate oraşe pentru vacanţe

  • Cei mai neprietenoşi taximetrişit: Moscova
  • Cele mai puţine atracţii turistice: Punta Cana 
  • Cea mai nereuşită experienţă: Mumbai
  • Cei mai prietenoşi taximetrişti: Dubrovnik
  • Cea mai bună viaţă de noapte: New York City 
  • Cele mai curate străzi: Tokyo 
  • Cel mai bun shopping: Dubai
  • Oraşul în care te descurci cel mai uşor: Viena

Citeşte şi:

Spionaj turistic la Sankt Petersburg

 

7-8 motive să pleci în vacanţă pe bicicletă

Călătorii


Ultimele știri
Cele mai citite