Top 10 cele mai distractive, prietenoase şi accesibile oraşe din lume în 2018 FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chicago se află în fruntea clasamentului celor mai plăcute oraşe pe care să le vizitezi în 2018
Chicago se află în fruntea clasamentului celor mai plăcute oraşe pe care să le vizitezi în 2018

Un nou sondaj realizat pe 15.000 de persoane din 32 de mari oraşe din întreaga lume arată care dintre acestea promit cele mai bune experienţe pentru vacanţele pe care le plănuiţi în 2018.

Sondajul Time Out's City Life Index, realizat de către Fundaţia Tapestry Research, a întrebat locuitorii în legătură cu o varietate de aspecte ale vieţii de oraş şi a clasat oraşele pe categorii în ceea ce priveşte hrana, băutura, cultura, atitudinea prietenoasă, accesibilitatea, fericirea şi condiţiile de trai. De asemenea, „a identificat factorii cheie care îi determină pe locuitorii să-şi considere oraşul interesant“- de la a lua masa în oraş frecvent până la a se simţi mândri de locul din care provin, arată Business Insider.

Iată oraşele care s-au clasat în top 10 în funcţie de scorurile lor globale:

1. Chicago (138,2 puncte) - Cu cel mai mare scor global, Chicago iese fruntaş pentru alimente şi băuturi, fericire, cultură, preţuri accesibile şi mândria de oraş - singurul său dezavantaj a fost siguranţa, singura categorie la care a avut un scor slab.

image

2. Porto (137,9) – Alegeţi Porto, Portugalia, pentru un loc prietenos unde locuitorii sunt mândri de oraşul lor, sunt „liberi să fie ei înşişi“. În plus, experimentaţi ieşiri ieftine în oraş, pentru o sumă medie de 37 de dolari.

image

3. New York (134.6) - Plasându-se pe locul al treilea, oraşul american are cea mai bună viaţă de noapte din lume şi este pe locul al doilea pentru cultură, potrivit sondajului. A fost, de asemenea, oraşul pe care majoritatea oamenilor doreau să îl viziteze anul acesta - deşi vizitatorii pot avea probleme în a-şi face prieteni aici, ţinându-se de mână cu Washingtonul la categoria „cele mai stresate oraşe“.

image

4. Melbourne (132,3) - Acest oraş australian s-a plasat deasupra tuturor în ceea ce priveşte fericirea, cu nouă din zece locuitori spunând că s-au simţit fericiţi în ultimele 24 de ore. De asemenea, le este uşor să-şi facă prieteni şi cred că oferta de mâncare şi băutură este una dintre cele mai bune caracteristici ale oraşului.

image

5. Londra (131,4) - Fie că este vorba de săli de teatru, restaurante sau baruri, 86% dintre locuitorii Londrei spun că există întotdeauna ceva de făcut sau de văzut în oraş, cei mai mulţi ieşind în oraş de opt ori într-o lună. Cu toate acestea, londonezilor le este greu să-şi facă prieteni, se simt stresaţi şi să spun că traiul în Londra este cam costisitor.

image

6. Madrid (131,1) – Fiind unul dintre cele mai bune oraşe pentru cultură, restaurantele din Madrid sunt de asemenea pline, deoarece locuitorii săi mănâncă în oraş mai mult decât oamenii din majoritatea celorlalte oraşe.

image

7. Manchester (130,9) – Locuitorii din Manchester pot fi mari consumatori de băuturi alcoolice, dar ei socializează şi în jurul unei ceşti de ceai – fiind primi care nu pot să rezista 24 de ore fără o cuppa.

image

8. Lisabona (130,2) – Locuitorii din Lisabona mănâncă foarte mult, petrec timp cu familiile şi, totodată, spun că le este uşor să-şi facă prieteni şi să-şi găsească iubirea. O noapte în oraş te costă în medie 46 de dolari.

image

9. Philadelphia (129,2) – Per total, locuitorii din Philadelphia şi-au încoronat oraşul ca cel mai accesibil din lume, precum şi unul dintre cele mai plăcute în care poţi locui. 

image

10. Barcelona (128,4) - Locuitorii Barcelonei sunt mari iubitori de cultură, mergând la teatru, cinema, expoziţii şi concerte în medie de 71 de ori pe an – fiind al doilea după Mexico City (76 de ori pe an). Oraşul spaniol este, de asemenea, casa unora dintre cei mai mai fani ai restaurantelor.

image
CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite