Topul celor mai ieftine ţări pentru petrecerea concediului: ce loc ocupă România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BrightSide a realizat un top al celor mai iefţine ţări în care turiştii pot petrece concediul. România ocupă un loc important, preţurile din ţara noastră atrăgându-le atenţia celor care au realizat acest clasament.

România ocupă primul loc în topul ţărilor în care turiştii pot petrece cele mai ieftine vacanţe. În clasamentul realizat de BrightSide.me, ţara noastră este urmată de Laos, Portugalia, Bulgaria şi Peru.

România

„România este locul în care se întâlnesc realitatea şi basmele. Sunt atât de multe lucruri de vizitat: Peştera Scărişoara, Parcul Astra, Transfăgărăşn, Castelul Peleş, Cimitirul Vesel, Vulcanii Noroioşi şi multe altele. Când veniţi aici cu avionul sau cu maşina de la Chişinău, veţi fi uimiţi de vederi magnifice, de arhitectura pitorească şi de preţurile accesibile. Cazarea poate varia, în funcţie de oraş. Vă puteţi caza într-un mini-bungalou lângă mare de la 8 euro pe noapte. Ciorbele româneşti şi alte mâncăruri sunt servite la terase în aer liber, pentru care turiştii plătesc aproximativ 5 euro. Laptele, pâinea, orezul, pieptul de pui şi brânza vă vor costa aproximativ 9-11 euro“, scriu cei de la BrightSide.me.

Laos

image

Această ţară este o opţiune minunată pentru cei care doresc tururi accesibile în jungla Bokeo, pe platoul Bolaven, pe râuri pitoreşti şi în munţi. De exemplu, veţi cheltui 9,50 euro de persoană pentru o călătorie cu caiacul în peşterile din Vang Vieng. Un autobuz între oraşe costă 4 euro, iar bicicletele sunt oferite pentru 6 euro pe zi.

Portugalia

image

Turiştii pot face plimbări pe frumoasele plaje, călărie în Madeira, degustare de vinuri în Alto Douro, pot vizita minunatul Palat Pena, pot înota cu balene lângă Azore şi multe altele. Cele mai populare feluri de mâncare sunt codul cu legume, peştele la grătar şi chiflele fierbinţi cu umpluturi. Mâncarea într-o cafenea costă aproximativ 11 euro.

Bulgaria

image

Bulgaria vă aşteaptă să vizitaţi staţiunile de pe litoral: Nisipurile de Aur, Nessebar, Sozopol, Sunny Beach. Veţi plăti între 12 şi 14 euro pentru pâine, brânză, cartofi, carne de pui, fructe şi vin, dacă cumpăraţi totul de la piaţă. Transportul public costă între 1 şi 3,50 euro.

Peru

image

Cea mai atractivă zonă din Peru este Machu Picchu. Veţi fi uimiţi când veţi vedea legendarul lac Titicaca, cascada Gocta din Chachapoyas, atracţiile oraşului Arequipa, pădurea tropicală a Amazonului şi oraşul - oază Huacachina. Nu uitaţi să încercaţi bucătăria lor tradiţională: ceviche, anticuchos, burrito, tacos şi cocktailuri Pisco. În cafenelele locale, puteţi mânca pentru aproximativ 8 euro de persoană. Transportul public costă între 1 şi 3 euro.  

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite