Sfaturi pentru o vacanţă reuşită în Grecia

0
0
grecia

Plajele fine ale Eladei şi azuriul apei reprezintă, de mulţi ani, un magnet şi pentru turiştii români. Şi cum mulţi dintre noi iau cu asalt, în fiecare vară, Grecia, hotnews.ro a realizat un ghid despre gesturi sau lucruri pe care trebuie să le evităm în perioada concediului. În acest fel, nu riscăm să ne stricăm vacanţa.

Recomandare. Nu arătaţi unui grec palma deschisă vertical! Acesta este unul dintre cele mai ofensatoare gesturi. Grecii apelează la această modalitate când vor să fie grosolani şi ofensatori. De altfel, dacă sunteţi atenţi, îl puteţi vedea adesea în Grecia. Se face fie cu o singură palmă, fie cu ambele orientate în aceeaşi direcţie şi aplaudând. Înţelesul gestului este negativ. Se foloseşte când cineva este foarte supărat pe o altă persoană, care a greşit cu ceva. Dacă sunteţi cu maşina, puteţi vedea acest gest în trafic. Dacă vi se face cumva un asemenea semn, nu răspundeţi cu un gest similar! Recomandat e să vă cereţi scuze şi să zâmbiţi. 

 Nu daţi din cap! Dacă sunteţi întrebat ceva de un chelner sau de un localnic, nu trebuie să răspundeţi prin mişcări ale capului. La greci, acestea au cu totul alt sens. Nu daţi din cap pentru a indica ”Da” sau ”Nu”. O faceţi degeaba, fiindcă grecii nu vor pricepe, întrucât ei folosesc alte gesturi. Pentru ”Da”, puteţi spune ”Ne, efharistó” (Da, mulţumesc), iar pentru “Nu” - Óhi, efharistó (Nu, mulţumesc). Gestul grecesc care înseamnă „Nu” e destul de dificil pentru străin şi presupune ridicarea sprâncenelor şi înclinarea instantanee a capului înapoi. Acest gest include şi un plescăit imperceptibil al limbii. 

Citeşte continuarea pe click.ro

Mai multe - Călătorii

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite