România, într-un top mondial al celor mai palpitante aventuri de iarnă. Regatul de gheață întâlnește experiența Dracula FOTO

0
Publicat:

Un tabloid britanic, The London Evening Standard, a realizat un top al celor mai palpitante destinații de aventură din lume pentru vacanțele de iarnă, în care a inclus și România.

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac în Sibiu pe Transfăgărășan Foto untravelledpaths com
Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac în Sibiu pe Transfăgărășan Foto untravelledpaths com

Fostul „The Standard”, unul dintre cele mai vechi tabloide din Marea Britanie, a postat la rubrica „Travel” un clasament al „Celor mai bune vacanțe de aventuri pe timp de iarnă”, care nu includ schiatul.

Este vorba despre destinații care pornesc de la capătul pământului - din Islanda, dar și despre modalități mai accesibile de a păși în Antartica, prin intermediul unei croaziere care pornește din Argentina spre continentul alb, ori croaziere pe gheață și expediții spre Aurora Boreală în nordul Norvegiei, în Laponia - Finlanda, excursii magice în Munții Stâncoși Canadieni sau camping Aurora Safari într-un glamping de lux dintr-o pădure din Suedia, precum și aventuri polare în Franța.

Alături de aceste locuri fabuloase cunoscute la nivel internațional, în acest top mondial al celor mai aventuroase vacanțe de iarnă a fost inclus și Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, de pe Transfăgărășan, dar experiența prin țara noastră este mult mai amplă și include și alte obiective importante de văzut în România.

„Primul loc pe listă, experiență unică: un sejur la hotelul de gheață din Transilvania”

Cum schiatul nu este pentru oricine, jurnaliștii britanici menționează că pentru a face piste proaspete pe zăpadă sub cerul albastru există o sumedenie de excursii alternative care oferă „modalități noi și entuziasmante de a explora unele dintre cele mai îndepărtate peisaje din lume, în această iarnă”.

De la expediții în căutarea pinguinilor imperiali, cunoscuți drept pinguinii împărați sau a orcilor, în habitatul lor natural, la aventuri în teritoriile înghețate și neexplorate ale Antarcticii, toate aceste excursii de lux sunt organizate pe perioada a mai puțin de o săptămână. La fel cum sunt și călătoriile prin munții abia atinși cu un snowmobil ori ieșirile în sălbăticia Munților Kerlingarfjöll din Islanda.

„Pentru cei care iubesc o experiență unică, un sejur la Hotelul de Gheață din Transilvania sau o vizită la Igloo Pelvo din Parcul Național Ecrins din Franța vor fi pe primul loc pe listă”, dau asigurări britanicii.

Hotelul de Gheață Bâlea Lac în ofertele unei companii internaționale de turism Foto untravelledpaths
Hotelul de Gheață Bâlea Lac în ofertele unei companii internaționale de turism Foto untravelledpaths

România, locul în care „Regatul de gheață” își dă întâlnire cu „Experiența Dracula”

Hotelul magic de gheață din Transilvania, cu cele 10 camere ale sale tip igloo, este recomandat celor care-și doresc o vacanță de iarnă unică.

Aventura de o săptămână începe și se termină în  București, menționează jurnaliștii britanici, explicând că reprezintă un tur, cu opriri la cerere, în jurul unora dintre cele mai pitorești orașe medievale ale României, pline de istorie folclorică.

 „Există șansa de a vedea celebrul Castel Dracula (Castelul Bran – n.red.) acoperit de zăpadă și de a învăța să faci ture cu sania trasă de Husky în Munții Harghitei”, mai promit britanicii.

Castelul Bran într-un top mondial al celor mai palpitante aventuri de iarnă Foto standard co uk
Castelul Bran într-un top mondial al celor mai palpitante aventuri de iarnă Foto standard co uk

„Piesa de rezistență”

Dar „piesa de rezistență” este considerată a fi celebra unitate de cazare din paradisul zăpezii de la Bâlea Lac: „Îți vei petrece ultima noapte în camerele igloo ale Hotelului de Gheață din Transilvania (hotelofice.ro) - accesibile doar cu telecabina. Săpăturile unice oferă distracții cu snowmobilul, săniuș și tuneluri de zăpadă, precum și o cină unică cu patru feluri de mâncare pe o masă de gheață”.

Aventura de șapte nopți, recomandată pentru luna ianuarie a anului viitor, pornește de la 719 lire sterline de persoană.

„Experiența Husky” și turul orașelor medievale în ofertă

De altfel, compania de travel din ofertele căreia s-au inspirat jurnaliștii britanici și care obișnuiește să combine experiențe unice cu destinații neobișnuite, „Un travelled Paths” -  oferă și alte aventuri prin România. Spre exemplu, patru nopți în Transilvania, într-o „experiență Husky”, pentru perioada decembrie – martie, sunt la promoție în această perioadă, la mai puțin de 450 de lire, dar oferta nu include și magicul Hotel de Gheață de Bâlea Lac.

Este vorba despre experiența inedită de a merge cu sania trasă de 10 câini prin unele dintre cele mai sălbatice și spectaculoase peisaje din întreaga Europă, adevărate ținuturi de basm, în ture care încep de la doi kilometri și ajung până la 25 de kilometri, și care pot dura chiar o zi întreagă.

Aventuri cu sănii trase de câini Husky în Harghita Foto untravelledpaths com
Aventuri cu sănii trase de câini Husky în Harghita Foto untravelledpaths com

Am mai remarcat pe site-ul companiei de turism și alte oferte, inclusiv promoționale, prin Transilvania, în principal, care includ și alte obiective populare precum: Castelul Peleș de la Sinaia, Sanctuarul Urșilor Libearty de la Zărnești, Sighișoara - inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, prezentată drept „locul de naștere al infamului Vlad Țepeș, alias Dracula”, Brașov, Poiana Brașov, chiar și prin Târgurile de Crăciun din Transilvania, aventuri care în funcție de perioadă și de traseu ajung la peste 1000 de lire britanice.

Hotelul de Gheață reconstruit în acest an printr-o metodă în pas cu tehnologia 

Cât despre ineditul hotel de pe Transfăgărășan, anul acesta tema lui va fi dedicată atât artei, cât și gheții. În plus, datorită unei investiții în tehnologie, hotelul va fi construit de acum încolo utilizând baloane speciale umflate cu presiune, deasupra cărora se va turna zăpadă cu un tun de zăpadă alimentat din Lacul Bâlea, deci construcția nu va mai depinde de vreme, adică de ninsori.

Doritorii, chiar dacă nu sunt cazați în hotel, ci la cabană, vor putea lua cina în IceClub până la ivirea zorilor deasupra crestelor căldării glaciare Bâlea, mai promit organizatorii.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite