Reacția unei americance în Sibiu: „Ai senzația că ești urmărită. Sunt ochi care te privesc tot timpul” VIDEO

0
Publicat:

Doi vloggeri americani, soț și soție, au rămas impresionați de Sibiu și de clădirile sale care parcă îți urmăresc pașii. Le-au plăcut atât de mult încât consideră orașul „bijuteria ascunsă a Europei”.

Turiștii au fost impresionați de România Foto: Keep Going Places-Youtube
Turiștii au fost impresionați de România Foto: Keep Going Places-Youtube

Ashley și Jordan sunt un cuplu din Dallas, Texas, care în 2019 s-au hotărât să călătorească în jurul lumii pentru a trăi experiențe noi. Cei doi își împărtășesc peripețiile pe contul de Youtube „Keep Going Places”. Iar anul trecut au fost și în România unde au vizitat mai multe locuri din țară.

Recent, acestia au pus pe rețelele de socializare un videoclip despre experiența trăită în Sibiu.

Bijuteria ascunsă a Europei. Cel mai frumos oraș din România”, sunt cuvintele prin care turiștii americani au descris cele câteva zile pe care le-au petrecut aici.

Cei doi au urcat în Turnul Sfatului din Sibiu și s-au bucurat de vederea panoramică de 360 ​​de grade asupra orașului. Din turn, atenția turiștilor a fost captată de monumentala Biserică Parohială Evanghelică Sf. Maria și de acoperișul decorat cu țiglă colorată care formează un model în romburi. Biserica reprezintă una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania.

Acoperișul colorat îmi amintește de bisericile pe care le-am văzut în Viena”, mărturisește Ashley.

Americanii au fost fermecați de frumusețea Sibiului Foto: Keep Going Places - Youtube
Americanii au fost fermecați de frumusețea Sibiului Foto: Keep Going Places - Youtube

Americanilor le-a atras atenția și Podul minciunilor, primul pod din fier forjat din Transilvania, construit în anul 1859, precum și legendele acestuia.

Podul Minciunilor a devenit cunoscut pentru mai multe legende. Una este dată de faptul că podul este un detector de minciuni. Dacă erai mincinos și te plimbai pe pod, acesta începea să scârţâie puternic și puteai să cazi și chiar să mori. O a doua legendă, care este favorita mea, este cea a mitului Casanova. În trecut se spune că podul devenise un loc al întâlnirilor, unde oamenii veneau și priveau orașul. Erau și mulți cadeți militari care făceau promisiuni tinerelor din zonă dar fără a le respecta. De aici și numele podului”, spune Jordan.

Turiștii au fost surprinși de arhitectura orașului. Clădirile vechi și „ochii” acestora i-au amuzat pe americani.

Când stai pe pod sau chiar prin oraș ai senzația că poate ai fost urmărit, asta pentru că Sibiul este orașul cu ochi. Poți să vezi perechi de ochi care te privesc tot timpul, chiar acum sunt trei perechi care se uită la mine. Arhitectura sibiană este destul de distinctă. În partea de sus a vechilor clădiri veți vedea ferestre, folosite pentru aerisire, care sunt plate și largi. De multe ori sunt în perechi și arată exact ca niște ochi care te urmăresc. Parcă te întreabă: ce faci?”, a spus Ashley.

După ce au petrecut mai multe zile în România, americanii au rămas suprinși de țara noastră.

Concluzia lor: „În România este locul unde să-ți petreci vara ta europeană. În weekend este mai plin, dar cu mulți turiști români. Nu sunt foarte mulți turiști străini. Haideți și voi! Recomandăm!

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite