Poveştile celor mai fascinante micronaţiuni din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republica de la Concha este o micronaţiune din Florida. FOTO Business Insider
Republica de la Concha este o micronaţiune din Florida. FOTO Business Insider

Imaginează-ţi că poţi scăpa de toate iţele birocraţiei şi îţi poţi crea propriul stat, în care poţi trăi după propriile tale legi. Deşi sună precum tema unei nuvele fanteziste, unii oameni trăiesc această realitate în propriile lor micronaţiuni.

O micronaţiune se formează de obicei pe o bucăţică de pământ şi se autodeclară naţiune independentă, deşi nu este recunoscută de guvernele lumii. Micronaţiunile se formează din motive variate, unele fiind „fructul” protestelor, altele din dorinţa de a promova turismul, iar altele doar de dragul distracţiei. Potrivit rapoartelor, la nivel mondial există peste 400 de micronaţiuni. Publicaţia online „Business Insider” a realizat o listă cu cele mai ciudate dintre ele:

Republica de la Concha

Republica de la Concha este o micronaţiune localizată în Key West, Florida. Fondată în semn de protest pentru limitarea numărului de vizitatori din zonă, a funcţionat apoi ca obiectiv turistic. În 1995, armata Statelor Unite a organizat în regiune o simulare armată a unei invazii. Republica de la Cocha a luat această iniţiativă drept o declaraţie de război, aşa că şi-a „atacat” aşa zişii adversari stropindu-i cu apă din bărci de pompieri şi lovindu-i cu bucăţi de pâine.

Insula North Dumpling

Casa de vară a lui Dean Kamen, cel care a creat Segway, North Dumpling, se află în Connecticut. Autoproclamatul Lord Dumpling l-a convins până şi pe fostul preşedinte George W. Bush să semneze un acord de pace cu naţiunea North Dumpling. 

image

Republica Saugeais

Saugeais, un grup de oraşe din regiunea de nord a Franţei, a luat fiinţă ca o glumă, dar este recunoscut încă la 70 de ani de la înfiinţare. Republica are propria sa bacnotă, este recunoscută de guvernul francez şi a avut patru preşedinţi, toţi membri ai aceleiaşi familii. Zona este o populară atracţie turistică.

Freetown Christiania

Fondat în 1971 pe teritoriul unei baze militare abandonate din Copenhaga, Danemarca, această micronaţiune este raiul liberalilorm anarhiştilor şi al hipioţilor.

image
CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite