Pământul surprins în fotografii aeriene: imagini uimitoare înscrise în competiţia National Geographic Traveller 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râul glaciar, Thjorsa este şi cel mai mare din Islanda. FOTO Daily Mail/Sarah Alsayegh
Râul glaciar, Thjorsa este şi cel mai mare din Islanda. FOTO Daily Mail/Sarah Alsayegh

Progresul tehnologic a făcut ca ediţia de anul acesta a concursului de fotografie National Geographic Traveller să includă şi imagini realizate de la înălţime, cu ajutorul dronelor.

Fotografii profesionişti sau pasionaţi din întreaga lume au timp să selecteze până la 30 iunie cele mai bune imagini pe care le-au realizat pentru a fi incluse în concursul National Geographic Traveller Photo 2015, notează Daily Mail.

Printre cele mai spectaculoase imagini primite până acum de organizatorii National Geographic Traveller Photo se numără şi cele realizate la înălţime, multe dintre ele cu ajutorul dronelor, care oferă o altfel de perspectivă asupra frumuseţilor pe care le are de oferit Pământul.

„Desenul“ complex oferit de râurile îngheţate din Alaska, localitatea Cemoro Lawang din Indonezia învăluite în ceaţă, câmpuri multicolore de lalele în Olanda, deşertului Mojave, toate acestea capătă alte proporţii atunci când sunt surprinse de la înălţime.

Premiul cel mare pus la bătaie de organizatorii National Geographic Traveller Photo constă într-o expediţie de opt zile în Costa Rica şi Canalul Panama, pentru două persoane. Excursii vor primi ca premiu şi ocupanţii locurilor doi şi trei, în timp ce alte şapte menţiuni sau premii de merit în valoare de 200 de dolari fiecare vor fi acordate sub formă de carduri cadou pentru achiziţionarea de accesorii foto.

national geographic

Lacul Koehn, în deşertul Mojave, fotografiat de la înălţime. FOTO Daily Mail/ Jassen Todorov

national geographic

Reţea de râuri îngheţate fotografiată deasupra teritoriului Alaska. FOTO Daily Mail/ Jijian Fan

national geographic

 O „pătură“ de ceaţă acoperă cătunul Cemoro Lawang din Indonezia, înainte de răsăritul soarelui. FOTO Daily Mail/ Achmad Sumawijaya

national geographic

Câmpuri de lalele de lângă Voorhout, în Olanda, fotografiate cu ajutorul unei drone. FOTO Daily Mail/Anders Andersson 

national geographic

 Câmpuri de sare din nordul Californiei, în SUA. FOTO Daily Mail/Andrei D.  
 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite