„Oraşul Iadului“ din Japonia fierbe la propriu: temperatura apei din lacuri ajunge la 99,5 grade Celsius, iar întreaga zonă este învăluită în abur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beppu, oraşul iadului din Japonia FOTO Daily Mail
Beppu, oraşul iadului din Japonia FOTO Daily Mail

Oraşul japonez Beppu, cel mai important oraş al insulei Kyushu, oferă imagini demne de presupusele descriei ale Iadului. Zona este învăluită în abur, apa din lacuri ajungând la temperaturi de 99,5 grade Celsius.

Insula japoneza Kyushu este una dintre cele mai active zone geotermale din lume datorită vulcanului Mt’Aso. Beppu, cel mai important oraş al insulei, a fost fondat în 1924, iar numele este dat de cele opt izvoare geotermale, dintre care şase sunt situate în cartierul Kannawa, iar alte două în cartierul Shibaseki. Există în total 2.900 guri de aerisire, care scot zilnic peste 130.000 de tone de apă sub formă de abur. Sursa acesteia este cel mai mare vulcan activ din Japonia, Mt’Aso, care se află la o distanţă de 100 de kilomentri de sud-vestul oraşului, scrie Daily Mail.

Toate numele izvoarelor conţin cuvântul „Iad“, făcând trimitere la căldura din acea zonă şi aburii care se pot vedea în tot oraşul. Turiştii care ajung în zonă se pot bucura de mai multe feluri de băi, de la cele cu apă termală, la cele de nisip sau de abur.

Beppu

Cel mai spectaculos izvor termal din Beppu este Chinoike Jigoku sau „Iazul de sânge“, a cărei culoare portocalie provine din prezenţa oxidului de fier şi a celui de magneziu, temperatura apei fiind de 80 de grade Celsius.

Beppu

Turiştii care vizitează această zonă au întotdeauna parte de o primire călduroasă, fiind trataţi cu tot felul de lucruri specifice, cum ar fi ouăle fierte în izvoarele termale sau băi de picioare în iazurile reci.

Beppu

Forma actuală a vulcanului a fost formată în urmă cu peste 300.000 de ani, atunci când a erupt pentru prima dată. Vulcanul a erupt ultima dată în octombrie, împrăştiind cenuşă pe o distanţă de 240 de kilometri.

Beppu

Japonia se află pe aşa-numitul „Cerc de foc" al Pacificului, înregistrând cele mai multe cutremure şi erupţii vulcanice. Pe 27 septembrie, în Japonia s-a produs cea mai puternică erupţie din ultimii 90 de ani, când vulcanul Mount Ontake a erupt în mod neaşteptat. Se estimeaza că aproximativ 63 de persoane au fost ucise.

FOTO Daily Mail

Beppu
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite