O companie aeriană le cere pasagerilor să se cântărească voluntar, la poarta de îmbarcare. Ce le oferă în schimb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de miercuri, Finnair a început să le ceară pasagerilor să se ofere voluntari pentru a fi cântăriți la poarta de îmbarcare și le oferă un voucher pentru bagaje gratuite dacă sunt de acord, potrivit Business Insider.

Pasagerii sunt încurajaţi să se cântărească voluntar, Foto Shutterstock
Pasagerii sunt încurajaţi să se cântărească voluntar, Foto Shutterstock

Linia aeriană națională a Finlandei s-a alăturat companiilor aeriene Air New Zealand, Korean Air, Hawaiian Airlines, care au făcut cereri similare pasagerilor în ultimul an, pentru a colecta date privind siguranţa zborului. Uzbekistan Airlines a început să cântărească pasagerii din același motiv încă din 2015.

Finnair îi îndeamnă pe pasageri să se cântărească împreună cu bagajele de mână la poarta de plecare, astfel încât compania să își poată actualiza greutățile medii, așa cum cere autoritatea aviației civile.

Într-un comunicat din 5 februarie, Satu Munnukka, șeful proceselor la sol de la Finnair, a dat asigurări că numele pasagerilor sau numerele de rezervare nu sunt înregistrate împreună cu greutatea acestora. „Folosim datele de cântărire pentru calculele medii necesare pentru operarea în siguranță a zborurilor, iar datele colectate nu sunt legate în niciun fel de datele personale ale clienților”, a declarat el.

Procedura este una extrem de simplă şi voluntarilor nu li se cere numele sau numărul de rezervare, a explicat Satu Munnukka. „Doar agentul de la serviciul clienți care lucrează la punctul de măsurare poate vedea greutatea totală, astfel încât puteți participa la studiu cu toată liniștea” – a precizat şeful proceselor la sol de la Finnair.

Datele vor fi colectate în lunile februarie, aprilie și mai pentru o varietate de zboruri cu plecare de la hub-ul Finnair din Helsinki, a precizat compania aeriană.

600 de voluntari în 5 zile

Începând de miercuri, 600 de pasageri s-au oferit voluntari pentru a fi cântăriți, a relatat Guardian, citând un purtător de cuvânt al liniei aeriene din Finlanda. Persoanele care au acceptat să fie cântărite au fost compensate cu o etichetă de bagaje gratuită.

Finnair folosește datele obţinute pentru propriile calcule privind siguranţa zborului; reglementările în domeniu cer ca datele să fie actualizate la fiecare cinci ani. Ultima rundă de date a fost colectată între 2017 și 2018, potrivit comunicatului.

Autoritatea Europeană de Siguranță a Aviației colectează, de asemenea, propriile date privind greutatea pasagerilor pentru calcularea masei și echilibrului aeronavelor. Cel mai recent studiu al acesteia, realizat în 2022, a arătat că greutatea medie a pasagerilor nu a variat semnificativ de la ultimul studiu din 2009.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite