Insula Pa┼čtelui din Chile se redeschide pentru turi┼čti dup─â ce accesul a fost restric┼úionat pe perioada pandemiei

0
0
Turist─â ├«n Insula Pa┼čtelui Foto Shutterstock
Turist─â ├«n Insula Pa┼čtelui Foto Shutterstock

Insula Pa┼čtelui, una dintre cele mai importante atrac┼úii turistice din Chile, a primit joi primul grup de turi┼čti dup─â ce accesul vizitatorilor a fost restric┼úionat timp de peste doi ani din cauza pandemiei de coronavirus, informeaz─â Reuters.

Insula Pa┼čtelui, situat─â la o distan┼ú─â de peste 3.219 kilometri de coastele Chile, include peste o mie de statui din piatr─â - capete gigantice cioplite ├«n urm─â cu mai multe secole de locuitorii insulei - care au f─âcut-o celebr─â ┼či i-au adus includerea pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

''(Insula Pa┼čtelui) este cel mai mare muzeu ├«n aer liber din lume'', a spus Pedro Edmunds, primarul Insulei Pa┼čtelui, ad─âug├ónd c─â a venit timpul ca insula s─â se redeschid─â dup─â ce ┼či-a ├«nchis grani┼úele cu 868 de zile ├«n urm─â.

''Am ├«nv─â┼úat ce ├«nseamn─â pandemia ┼či ┼čtim cum s─â avem grij─â de noi'', a spus Edmunds, ad─âug├ónd c─â prioritar─â este siguran┼úa oaspe┼úilor.

Vizitatorii trebuie s─â fie vaccina┼úi cu schem─â complet─â ┼či s─â prezinte un rezultat negativ la un test PCR realizat cu cel mult 24 de ore ├«nainte de a se ├«mbarca pe o curs─â aerian─â intern─â c─âtre insul─â. Turi┼čtii care sosesc cu zboruri interna┼úionale, trebuie s─â efectueze un test antigen la sosire.

Compania aerian─â LATAM a precizat c─â a redeschis ruta Santiago-Insula Pa┼čtelui cu zboruri programate ├«n zilele de joi ┼či de s├ómb─ât─â ┼či sper─â s─â adauge ┼či altele.

''LATAM va spori în mod gradual frecvenţa pe măsură ce măsurile sanitare o permit'', a spus Constanza Pizarro, manager de comunicare în cadrul LATAM. ''Ne coordonăm cu autorităţile''.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite