Imagini cu primul restaurant subacvatic care se deschide în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
restaurant subacvatic

Primul restaurant subacvatic din Europa se deschide miercuri în sudul Norvegiei, în Lindesnes, peste 7.000 de clienţi având deja rezervări pentru a mânca printre peşti, potrivit Reuters.

Restaurantul, denumit „Under“, a fost proiectat la o adâncime de 5 metri de firma de arhitectură Snoehetta, care a creat şi clădirea Operei din Oslo şi Muzeul Memorial 11 septembrie din New York. 

Intrarea în restaurantul care arată ca un imens tub de beton scufundat parţial în Marea Nordului dă senzaţia că intri într-o saună, cu scânduri de lemn care acoperă secţiunea superioară. Însă pe măsură ce cobori scările ce măsoară opt metri lungime ajungi în zona de luat masa, localul având o capacitate de 40 de persoane şi o fereastră gigantică spre ocean, lungă de 11 metri şi cu o înălţime de 4 metri.

restaurant subacvatic

„Fascinaţia este dată de trecerea la nivel subacvatic prin această clădire. Fereastra imensă expune mediul subacvatic, nu e ca un acvariu", a declarat pentru Reuters fondatorul Snoehetta, Kjetil Traedal Thorsen. El a explicat că această construcţie este concepută pentru a rezista intemperiilor vremii şi în faţa a ceea ce el a numit „valul secolului“. 

Un meniu complet cu 18 feluri cu ingrediente locale şi fructe de mare, cu băuturi incluse, poate costa până la 430 de dolari de persoană. „Ne aşteptăm la 12.000 de clienţi anual“, a spus unul dintre proprietari. 

restaurant subacvatic

Restaurantul se deschide miercuri pentru prietenii şi familia proprietarilor, iar primii clienţi vor avea acces din aprilie.

Există doar câteva restaurante subacvatice în întreaga lume, majoritatea aflate în destinaţii tropicale, precum Insulele Maldive din Oceanul Indian.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite