Franţa a înregistrat o creştere a numărului de turişti în ciuda fricii instaurate de atentate: guvernul vrea să atragă 100 de milioane de turişti anual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turismul Franţei, unul din punctele forte ale economiei statului, este în floare în ciuda atentatelor teroriste petrecute în capitala franceză, iar cele mai recente cifre sunt grăitoare în acest sens.

Cu toate că au fost loviţi de atentate teroriste sângeroase, turismul francez continuă să prospere, iar cifrele pentru anul 2015 stau mărturie: 84,5 milioane de turişti au vizitat Franţa continentală. Astfel, potrivit publicaţiei Daily Mail, numărul total de turişti care au vizitat Franţa anul trecut a crescut cu 0,9% comparativ cu anul precedent, atingând un nou record.

Atacurile din 13 noiembrie 2015, în care au murit 130 de oameni, au avut totuşi impact negativ asupra turismului Franţei, înregistrându-se o scădere de 15% a numărului de vizitatori ai Parisului în lunile noiembrie şi decembrie. Scăderea nu a afectat însă în mod simţitor rezultatul final. În aceste condiţii, ministrul francez al afacerilor externe Jean-Marc Ayrault îşi menţine obiectivul de a atinge un număr de 100 de milioane de turişti străini în Franţa, în fiecare an, începând cu anul 2020.

Pe de altă parte, potrivit Insee, agenţia de statistici a Franţei, gradul de ocupare a hotelurilor din capitala franceză a scăzut cu până la 25% în cele două săptămâni care au urmat după atacurile din 13 noiembrie, comparativ cu noiembrie 2014. Totodată, compania aeriană Air France a estimat că atacurile au cauzat pierderi în valoare de 120 de milioane de euro. În pofida acestor date, autorităţile franceze susţin că ţara rămâne destinaţia turistică de top a lumii, cu şederile la hoteluri în creştere cu 0,8% în 2015.

Potrivit celor mai recente cifre, cea mai mare creştere a fost înregistrată în rândul turiştilor care vin din Asia, al căror număr a crescut cu până la 22,7%, cu turiştii chinezi depăşind două milioane. Şi numărul turiştilor americani a crescut considerabil, cu 15,2%, până la 3,6 milioane, în 2015.

La aceste date au contribuit şi recentele renovări şi modernizări realizate în Oraşul Luminii, precum complexul comercial şi staţia de metrou Forum des Halles (foto jos) în valoare de 1 miliard de euro. Publicul are deja acces la o parte din complex, urmând ca lucrările să se finalizeze complet până în anul 2018.

image

FOTO dailymail.co.uk

image

FOTO dailymail.co.uk

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite