FOTO VIDEO S-a lansat primul hotel portabil din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ideea primului hotel mobil din lume aparţine suedezilor, însă datorită conceptului, în funcţie de dorinţele clienţilor, hotelul poate ajunge din centrul Stockholmului, în centrul Norvegiei sau pe malul unul lac din Finlanda.

Ineditul hotel are o suprafaţă de 18 metri pătraţi şi tot ce şi-ar putea dori cineva de la un loc de cazare: paturi duble, zona de odihnă, băi cu duş, verandă şi chiar şi un mic dejun cald dimineaţa. Hotelul portabil, care este de fapt un container transformat în cameră de lux, aparţine lanţului hotelier suedez Scandic. Acesta a fost lansat în vara acestui an şi de atunci a străbătut Scandinavia în lung şi-n lat.

O camera la hotelul Scandic „Pe Fugă” (To Go) costă 277 de euro pe noapte. Acesta este „echipat” cu rezerve de apă, dar şi cu un generator de electricitate, în cazul în care nu există posibilitatea de a fi conectat la surse de energie electrică în zonele nelocuite.

image

Johan Michelson, vicepreşedintele lanţului hotelier, spune că, de-a lungul timpului, a primit cereri de „aşezare” destul de ciudate. 

„Cea mai ciudată cerere a venit din partea unui puşcăriaş, care voia să aşezăm hotelul în curtea închisorii. M-am gândit că poate avea vreun plan de evadare”, povesteşte bărbatul.

image

Hotelul „Pe Fugă” nu aduce, potrivit lui Michelson, cine ştie ce profit, însă nu aceasta a fost ideea proiectului, spune bărbatul, ci cunoaşterea dorinţelor clientelei.Eva Camel, manager de marketing, spune că hotelul portabil este o idee excelentă de marketing.  

„Vor ca oamenii să vorbească despre ei. O caravană fără roţi care te duce oriunde doreşti. Am văzut poze şi arată fantastic, iar ideea de a alege unde să te trezeşti dimineaţa este genială”, spune Camel, potrivit „Daily Mail”.

image

Conform unui raport al Comisiei de Vizitatori din Stockholm din anul 2013, Stockholm este cea mai populară destinaţie nordică, cu peste 11 milioane de cazări „peste noapte”, în anul 2013, cu 2,5% mai mulţi decât în 2012. Majoritatea vizitatorilor sunt turişti sau oameni de afaceri din Germania, Marea Britanie sau Norvegia.

Citeşte şi:

Zodiacul, tema celui de-al zecelea hotel de gheaţă de la Bâlea Lac

FOTO Cum arată cea mai „sexy“ cameră de hotel din lume

FOTO Opt dintre cele mai frumoase hoteluri din lume

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite