Zodiacul, tema celui de-al zecelea hotel de gheaţă de la Bâlea Lac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac le va oferi turiştilor 12 camere cu teme zodiacale. Construirea clădirii de gheaţă va începe, ca de fiecare dată, la sfârşitul lunii noiembrie, iar hotelul îşi va aştepta primii oaspeţi începând cu 20 decembrie.

În fiecare iarnă, Hotelul de gheaţă este reconstruit cu o formă şi o tematică nouă. Blocurile mari de gheaţă sunt tăiate din Lacul glaciar Bâlea, pentru a se transforma în pereţi, în obiecte de mobilier, statui şi chiar farfurii, pahare şi scrumiere, toate de gheaţă. Fiecare cameră îşi va primi oaspeţii cu statui, candelabre de gheaţă şi un pat dublu, aşezat pe un podium de gheaţă. Aşa cum turiştii deja s-au obişnuit, hotelul va fi amplasat şi anul acesta în apropierea Staţiei de Telecabină de la Bâlea Lac.

Temperatura este constanţă în interiorul hotelului, menţinându-se între -2 şi +3 grade Celsius, iar cei care aleg să se cazeze în camerele de gheaţă au la dispoziţie saci de dormit, blănuri călduroase şi pături.

În acest sezon, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi ridicat pentru a zecea oară, tema artistică fiind Zodiacul. „Hotelul va avea 12 camere, fiecare reprezentând câte un semn zodiacal. 2014 este anul în care vrem să coborâm zodiacul de pe harta cerului, la Bâlea. Artiştii se pregătesc deja pentru a-şi transpune creativitatea în blocurile de gheaţă. Decorul, iluminatul şi numele fiecărei camere vor fi alese astfel încât să reconstituie cele douăsprezece semne zodiacale. Hotelul de Gheaţă reprezintă o adevărată provocare, un gând născut din dorinţa de a aduce ceva nou în turismul românesc, ceva care să îmbine aventura şi distracţia cu cele mai noi concepte de promovare turistică existente. Alături de Hotel of Ice, va fi ridicat şi “satelitul” acestuia, o structură formată din trei camere de tip iglu, unite de un hol central şi coridoare, precum şi deja celebra Biserică de Gheaţă”, spune Arnold Klingeis, iniţiatorul Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice - Bâlea Lac”.

Petrecerea la Hotel of Ice începe înainte de Crăciun şi ţine, în fiecare an, până în aprilie, uneori până în mai, în funcţie de condiţiile meteo. Tot ca în fiecare an, în holul central al hotelului va fi amenajat barul Hotel of Ice şi Restaurantul de Gheaţă, unde turiştii vor fi serviţi cu mâncăruri aşezate pe platouri de gheaţă şi vor putea bea din pahare de gheaţă.

Turiştii scot din buzunar 440 de lei pentru o cameră dublă şi 660 de lei pentru un iglu de gheaţă, preţ care include cazare şi mic dejun, însă aceste tarife sunt substanţial reduse în perioadele de oferte speciale, care vor fi anunţate pe parcursul întregului sezon.
 
Vă mai recomandăm: 

VIDEO A apărut reclama filmată de Jean Claude van Damme la Bâlea Lac. Actorul ridică în inima muntelui un bar de gheaţă  

Reclama filmată de Jean Claude van Damme în luna martie a acestui an la Bâlea Lac a apărut în sfârşit, actorul fiind filmat cum ridică un bar de gheaţă.

Hotelul de gheaţă, minunea de la Bâlea Lac

Aproximativ 10.000 de cărămizi uriaşe de gheaţă vor fi folosite pentru a fi ridicat, la Bâlea Lac, cel de-al nouălea hotel de gheaţă. Clădirea neobişnuită va fi inaugurată pe 25 decembrie.

FOTO Jean Claude van Damme a filmat o reclamă la Bâlea Lac. Actorul a fost fascinat de peisaj: „E aşa de frumos aici!”

Celebrul actor de origine belgiană a urcat la peste 2.000 de metri altitudine, în inima Munţilor Făgăraş, unde a filmat o reclamă pentru un producător de bere.

 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite