FOTO Labirinturi inedite: cele mai frumoase locuri în care să te pierzi

0
0
Labirintul din grădina castelului Villandry, în Franţa FOTO en.federal-hotel.com
Labirintul din grădina castelului Villandry, în Franţa FOTO en.federal-hotel.com

Publicaţia Huffington Post a alcătuit un top al celor mai frumoase, elaborate sau interesante labirinturi din lume, locuri care se pot transforma în ascunzişuri pentru îndrăgostiţi sau în locuri de joacă perfecte.

Labyrinthus, Ribeauville, Franţa

În fiecare an, acest orăşel francez cu doar 5.000 de locuitori amenajează un labirint impresionant, cu o suprafaţă de aproximativ 36.000 de metri pătraţi, pentru copiii din zonă. Dimensiunile şi complexitatea grădinii Labyrinthus ar putea să uimească însă pe oricine, nu doar pe cei mici, relatează Huffington Post.

image

Labirintul Hampton Court, Londra, Anglia

Plantat acum aproape 300 de ani, cândva între 1689 şi 1695, labirintul a fost amenajat la cererea regelui William al III-lea al Angliei. Realizat din gard viu de tisa, labirintul are peste 1.300 de metri pătraţi, iar "zidurile" au peste doi metri, aşa că vizitatorii nu-şi pot căuta ieşirea privind pe deasupra.

image

Erlebnispark Teichland, Germania

Labirintul situat în parcul de distracţii cu acelaşi nume, de lângă Cottbus, Germania, a fost amenajat în încercarea de a atrage turiştii într-o zonă cunoscută în principal pentru minele deschise de lignit.

image

Trafalgar Square, Londra, Anglia

Acest labirint din gard viu a fost amenajat în 2010 în celebra piaţă Trafalgar Square, din Londra. A fost un efort publicitar pentru a încuraja londonezii şi turiştii "să se piardă în West End", una dintre cele mai cunoscute zone din capitala britanică şi a doua cea mai scumpă din lume, după centrul oraşului Tokyo.

image

Berlepsch, Germania

Amenajat la Berlepsch, în centrul Germaniei, acest labirint este realizat într-un lan de porumb.

image

Hever, Anglia

Amenajarea labirinturilor în grădină este o tradiţie renascentistă, care a revenit la modă în perioada Victoriană. William Waldorf Astor a amenajat un labirint de tisă la Hever Castle, locul unde a crescut Anne Boleyn, una dintre soţiile lui Henric al VIII-lea. Suprafaţa labirintului este de 595 de metri pătraţi, iar înălţimea zidurilor este de  2.4 metri.

image

Villandry, Franţa

Labirintul din carpen este amenajat în grădina castelului Villandry, din Franţa. Îi este dedicat lui Dedal, un arhitect celebru în mitologia greacă, care a construit labirintul din Creta, în care a fost închis Minotaurul.

image

Hatfield House, Anglia

Labirintul este amenajat în una dintre grădinile casei Hatfield House, din parcul The Great Park, din Hatfield, Hartfordshire. Deşi e situat în grădina privată East Garden, labirintul este deschis vizitatorilor, în prezent.

image

Pollok House, Glasgow, Scoţia

Acest mic labirint este situat în grădina Pollok House din Scoţia. Deşi "zidurile" sunt foarte joase, astfel că nu este foarte dificil de rezolvat, labirintul atrage numeroşi turişti datorită frumuseţii plantelor şi a peisajului din jur, care a fost numit "cel mai frumos parc din Europa".

image

Villa Pisani, Stra, Italia

Vila impunătoare din nordul Italiei, care a aparţinut familiei Pisani din Veneţia, a avut oaspeţi importanţi, ca Napoleon, Hitler sau Mussolini. Se spune că labirintul înalt şi complicat l-ar fi încurcat pe Napoleon, care nu a reuşit să ajungă la turnul din centru.

image

Cool Patch Ranch, Dixon, California

Un câmp pe care ar fi fost plantaţi dovleci a fost transformat de Cool Patch Pumpkins într-un record mondial Guinness. Labirintul amenajat anul trecut din porumb are o suprafaţă de aproape 215.000 de metri pătraţi.

image

Pitmedden, Aberdeenshire, Scoţia

Amenajările pitice din grădina Pitmedden sunt răspândite între labirinturi şi răzoare de flori. Acestea au diferite forme şi mărimi, reprezentând de la blazoane la ciulini.


 

image
Călătorii


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri