FOTO Cascada Bigăr, în topul frumuseţilor unice din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cascada Bigăr din România, în topul frumuseţilor unice din lume FOTO www.theworldgeography.com
Cascada Bigăr din România, în topul frumuseţilor unice din lume FOTO www.theworldgeography.com

Cascada din Caraş-Severin a ajuns în topul realizat de site-ul worldgeography.com, alături de alte minunăţii turistice din toată lumea. Europa beneficiază de cele mai frumoase tablouri naturale, create de căderile spectaculoase de apă.

În Europa se află unele dintre cele mai frumoase cascade din lume care, împreună cu mediul lor natural, formează atracţii spectaculoase pentru turiştii de pe întreg globul. Prezentă în mai multe topuri şi renumită pentru unicitatea ei, cascada Bigăr poate deveni o forţă de atracţie turistică în timp. Cascada Bigăr s-a format pe Cheile râului Miniş din Munţii Aninei. Apa care formează cascada se varsă în Miniş peste un con calcaros acoperit cu muşchi, formând o perdea de apă la baza conului. „Cascada este situată exact pe paralela 45, ceea ce este, de asemenea, unic”, notează site-ul de specialitate.

Alături de cascada autohtonă, în top se mai află şi cascada Skradinski Buk din Croaţia, fiind prima pe lista celor mai frumoase cascade din Europa, întocmită de topspottravel.com. Situată în Parcul Naţional Krka, Skradinski Buk face parte dintr-o reţea de cascade segmentate şi înconjurate de iazuri limpezi cu apă verde-albăstruie.

Cascada din peştera Smoo (foto, jos) din Scoţia adaugă un plus de magie jocului de lumini şi umbre creat în cadrul unei peşterii din apropierea satului Durness, de pe coasta nordică a Scoţiei. În peşteră se intră de pe plajă, zona în sine fiind de o frumuseţe aparte.

cascada smoo

La Cascade de Gavarnie din Franţa, situată chiar la graniţa cu Spania, în Munţii Pirinei, este o cascadă pe două niveluri. Cu o înălţime de 423 de metri, La Cascade de Gavarnie este cea mai înaltă cascadă din Franţa.

Pe valea Lauterbrunnen din Elveţia există 72 de cascade, însă Staubbach (foto, jos) iese în evidenţă ca fiind cea mai spectaculoasă. Apa cade peste stâncile din spatele unui sat şi oferă aşezării un cadru natural superb.

staubbach

Tot în Elveţia se află una dintre cele mai lungi căderi de apă din Europa. Cascada Rinului este situată într-o zonă stâncoasă accidentată, cu pante abrupte de pe fluviul Rin. De-a lungul acesteia se formează uneori mici insule înconjurate de apă, unde turiştii pot ajunge cu barca, în tururi organizate.

Unele dintre cele mai mari şi frumoase cascade din lume se află în Islanda. Cele mai multe sunt situate în estul ţării, multe nefiind încă numite, relatează topspottravel.com. Cel mai vizitat loc este Gullfoss(foto, jos), unde o cascadă pe două niveluri, mărginită adesea de curcubeie, se întinde pe toată lăţimea râului Hvita.

image

Parcul Naţional Berchtesgaden din Bavaria, Germania, găzduieşte un lac glaciar verde smarald, în care se varsă Cascada Konigsbach. Căderea de apă se desfăşoară pe mai multe niveluri de-a lungul unui munte împădurit. În apropiere se află şi cea mai înaltă cascadă din Germania, Rothbach.

Cascada Bigăr

bigar
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite