FOTO Cum va arăta oraşul viitorului din Qatar, construit pentru Cupa Mondială din 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadionul construit special pentru Cupa Mondială din 2022 va avea o capacitate de peste 86.000 de locuri FOTO: Getty Images
Stadionul construit special pentru Cupa Mondială din 2022 va avea o capacitate de peste 86.000 de locuri FOTO: Getty Images

Qatar va construi de la temelie un oraş pentru Cupa Mondială din 2022, costul total al investiţiei fiind estimat la 45 de miliarde de dolari. Oficialii arabi au dezvăluit câteva imagini cu oraşul care ar putea deveni cel mai „inteligent“ din lume.

Statul Qatar va cheltui sume exorbitante pentru a asigura confortul tutror la Mondialul din 2022, având în vedere temperaturile foarte mari înregistrate acolo. Cea mai mare investiţie este Lusail City, oraşul proiectat de la zero pentru acest eveniment şi aflat acum în construcţie.

Lusail va găzdui ceremonia de deschidere şi finala Campionatului Mondial de Fotbal din 2022, scrie publicaţia britanică „Daily Mail“.

Oraşul va fi construit de-a lungul Golfului Persic, la malul mării, la 15 kilometri nord de capitala Doha, pe o suprafaţă de peste 35 de kilometri pătraţi.

Noul oraş va include un stadion, Lusail Iconic Stadium, cu o capacitate de 86.250 de locuri. După Cupa Mondială, stadionul va găzdui alte evenimente sportive şi culturale, au anunţat oficialii.

Stadionul din Lusail

Lusail Iconic Stadium FOTO: Getty Images

Lusail se va afla la o distanţă de 28 de kilometri pătraţi de deşert şi va fi format din patru insule, care vor asigura locuinţe pentru aproximativ 250.000 de oameni. Acestea vor include un centru comerical de lux cu o suprafaţă de 56.000 de metri pătraţi, o lagună, două porturi, numeroase hoteluri şi un cartier întreg pentru distracţii, care va include o grădină zoologică, două terenuri de golf şi un oarc de distracţii.

lusail qatar

FOTO: Lusail.com

Centrul comerical va fi deschis în anul 2017 şi va avea o arhitectură similară canioanelor din deşert, un acoperiş care va respinge căldura şi cascade în interior.

lusail qatar

FOTO: Lusail.com

Vizitatorii şi locuitorii vor străbate oraşul cu ajutorul unei reţele de tramvaie, unui sistem de taxi pe apă şi al unei reţele de tuneluri pietonale subterane.

lusail qatar

FOTO: Lusail.com

Dezvoltatorii sunt Qatari Diar Real Estate Investment Company şi Parsons Corporation.

lusail qatar

FOTO: Lusail.com

Toate utilităţile, de la sistemul de alimentare cu energie şi până la cel de comunicaţii şi reţeaua de transport vor fi coordonate cu ajutorul computerelor, dintr-un singur centru de comandă.

lusail qatar

FOTO: Lusail.com

Astfel,  Lusail va deveni cel mai „inteligent“ oraş din lume, care va putea rezolva într-un timp foarte scurt problemele de trafic sau de alimentare cu apă şi energie.

lusail qatar

FOTO: Lusail.com

Din motive de securitate, oraşul va fi „înţesat“ cu camere video de supraveghere.

lusail qatar

FOTO: Lusail.com

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite