FOTO Cel mai curajos turist din lume: călătorie pe urmele celor mai periculoase şi mai rare animale de pe Pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un biolog american îşi riscă viaţa călătorind în jurul lumii pentru a întâlni cele mai periculoase şi mai rare animale, de la anaconde la dragoni de Komodo.

Originar din California, bărbatul în vârstă de 26 de ani a întâlnit sute de creaturi fascinante în cele 40 de ţări pe care le-a vizitat până acum. 

Curajos, biologul Forrest Galante s-a fotografiat înfăşurat într-o anaconda lungă de şase metri descoperită în Amazon, a înotat alături de rechini în Bahamas şi a ajuns la câţiva paşi de un dragon de Komodo, în Indonezia. 

Americanul s-a obişnuit să treacă prin situaţii limită, aşa cum a fost când a supravieţuit prăbuşirii avionului pilotat de mama sa, în Zimbabwe, când a dat nas în nas cu un leu sau după ce scăpat nevătămat chiar dacă a fost muşcat de un şarpe veninos. 

image
image
image

„Câteva dintre locurile mele favorite se află în Palau, Micronesia, unde se găseşte cea mai bogată viaţă oceanică, şi în Andisabe, în Madagascar, care m-a cucerit prin speciile neobisnuite de animale. Cel mai periculos lucru pe care l-am făcut a fost, însă, să merg cu barca în apele pline de rechini aflate la 225 de kilometri de coasta Texasului, în timpul unui uragan”, a povestit bărbatul pentru Daily Mail.

image
image

Galante a prins gustul călătoriilor şi pericolului încă din copilărie, ţinând cont că a crescut la o fermă din Zimbabwe şi că a explorat Africa alături de mama sa. 

În ciuda întâlnirilor sale de gradul zero cu animale letale, bravul aventurier nu are niciun regret şi nu se teme că ar putea muri. „Am fost muşcat de un şarpe veninos, am fost implicat în prăbuşirea unui avion, rănit de un leu, atacat de un hipopotam, înţepat de o meduză otrăvitoare, muşcat de un rechin, implicat într-un grav accident de maşină, înţepat de o pisică de mare şi am căzut într-o cascadă. Statistic vorbind, e anormal că am supravieţuit”, spune amuzat Galante.

   

image
CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite