FOTO Madeira, aleasă cea mai frumoasă insulă din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Insula Madeira a fost recent desemnată, pentru al doilea an consecutiv, cea mai frumoasă insulă din Europa în cadrul galei World Travel Awards.

Madeira, teritoriu portughez, este un arhipelag situat în Oceanul Atlantic, la aproximativ 580 de kilometri de coasta africană. Insulele Madeira, Porto Santo şi Desertas, formează împreună cu Ilhas Selvagens (Insulele Sălbatice), Regiunea Autonomă Madeira cu capitala la Funchal. 

Pe insula Madeira se poate ajunge cu avionul sau cu feribotul, conform businessinsider.com. Bazinele naturale săpate în roca vulcanică, stâncile ce străjuiesc oceanul şi oraşele pitoreşti sunt câteva dintre calităţile care fac din Madeira cea mai frumoasă insulă din Europa. 

Temperaturile medii în Madeira variază între 22 de grade Celsius vara şi 16 grade Celsius iarna, climă care i-a adus renumele de „Insula eternei primăveri“. Piscinele naturale săpate de apă în roca vulcanică sunt pretutindeni, cele mai spectaculoase fiind bazinele din Porto Monitz, care par a se pierde în apele oceanului.

Pe insulă se întâlnesc plaje deosebit de frumoase, cum ar fi cea din Calheta, iar la două ore distanţă cu feribotul se află insula Porto Santo, vestită şi ea pentru nisipul fin şi apa limpede.

image

Madeira este împânzită de mici canale de irigaţii, din piatră, care pot fi folosite ca trasee deosebite pentru plimbare. Unele dintre aceste canale, cum ar fi Caldierao Verde, trec pe lângă cascade impresionante.


   

image

Arhitectura oraşului Funchal, cel mai mare din Madeira, este uimitoare. Oraşul găzduieşte frumoase biserici vechi şi pieţe pline de culoare şi prospeţime.

image

În oraş a avut loc şi cel mai mare foc de artificii, înregistrat oficial în Cartea Recordurilor, iar Carnavalul de la Madeira este una dintre cele mai mari petreceri stradale din Europa. El are loc în fiecare an, în vinerea de dinaintea postului Paştelui.
 

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite