Experiență șocantă: turiștii s-au trezit cu camera de hotel plină de lilieci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cuplu care se afla în Republica Cehă ca turiști a avut o experiență terifiantă după ce, când s-a trezit dimineața în camera de hotel, avea drept companie peste 250 de lilieci care s-au instalat acolo peste noapte.

Liliecii au pătruns în cameră prin fereastra lăsată dechisă
Liliecii au pătruns în cameră prin fereastra lăsată dechisă

Cei doi turiști erau cazați la un hotel din orașul Plzen au decis să doarm cu fereastra și cu ușa de la cameră deschisă, din cauza căldurii sufocante care îi deranja. Astfel, cele 256 de lilieci Soprano care dormeau pe pereți, tavan și pe perdele. Alți 11 lilieci au fost găsiți morți.

Acum, cuplul care a rămas anonim a fost anunțat că sunt vinovați pentru incidentul creat.

Un număr record de 256 de lilieci vii și 11 lilieci morți au fost găsiți în camera nr. 212, unde oaspeții iresponsabili și, ulterior, menajera au lăsat fereastra deschisă. Ușa de la hol a fost, de asemenea, lăsată deschisă, astfel că aproximativ 50 de lilieci se ascundeau în spațiul dintre perete și tavan, lângă mobilă”, a spus purtătorul de cuvânt al centrului de salvare a animalelor, Karel Makoň.

Informare în trei limbi

Recepționerul ne-a arătat un pliant în trei limbi de circulație internațională care spunea că oaspeții nu trebuie să lase ferestrele deschise, deoarece există riscul unei invazii de lilieci. Dar, după cum vedeți, din păcate, este în zadar, este în zadar, este în zadar, este în zadar. Chiar dacă broșura se află în fiecare cameră. Nici măcar menajera nu s-a deranjat să închidă ușa și ferestrele, așa că zeci de mamifere zburătoare au putut intra cu ușurință”, a mai spus el.

Pericolul invaziei de lilieci rămâne valabil atât timp cât ține vremea caldă.

Atâta timp cât durează vremea caldă, trebuie să vă așteptați la o vizită neinvitată a liliecilor. În momentul în care se va răci vizibil, liliecii se vor muta în alte locuri”, a mai spus el.

De mai mulți ani, autoritățile cehe avertizează localnicii cu privire la „invaziile de lilieci” din lunile august și septembrie.

Orașul Plzen se află în mijlocul rutelor de migrație ale liliecilor, ceea ce îl face un punct de oprire natural, arată Dailymail.

Mai multe incidente de acest fel

Potrivit Uniunii cehe a conservatorilor de natură, anul trecut, între august și septembrie, stațiile de salvare au găsit în total 1.306 lilieci în apartamente și camere de hotel.

Deoarece liliecii sunt capabili să intre în apartament chiar și printr-o fereastră, cea mai simplă soluție este să închideți complet ferestrele pe timp de noapte”, arată reprezentanții organziației.

Într-un hotel din orașul balnear Karlovy Vary, anul trecut, 400 de lilieci au intrat într-o cameră printr-o gură de aerisire deschisă, dar apoi nu au mai putut ieși.

Aproape jumătate dintre ei au murit.

Liliacul Soprano este unul dintre cei mai mici lilieci care trăiesc în Republica Cehă. Se hrănește cu insecte zburătoare și locuiește adesea în parcurile orașelor, în casele cu panouri neizolate și în crăpăturile și cavitățile naturale naturale.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite