Destinația de vacanță preferată a românilor. Cele mai vizitate orașe din România și din străinătate

0
Publicat:

Cum începe planificarea unei călătorii, dacă nu cu o simplă căutare pe Google? Astfel, datele furnizate de instrumentul Destinations Insights, pentru anul 2022, au scos la lumină preferințele românilor în materie de vacanțe. Toate, de la cele mai populare zboruri, până la cele mai căutate orașe autohtone.

Cele mai căutate destinații de călătorie FOTO Shutterstock
Cele mai căutate destinații de călătorie FOTO Shutterstock

Destinations Insights oferă informații despre destinațiile pe care oamenii dintr-o țară le caută pe Google, în interiorul sau în afara ei, precum și date despre zonele unde sunt persoane interesate să călătorească în țara selectată. Datele arată că, anul trecut, cele mai multe zboruri din România au fost către țări și orașe unde se află comunități mari de români. Surpriza este însă că niciuna dintre aceste țări nu a fost destinația favorită.

Turcia, țara preferată a românilor și nu numai

Într-adevăr, au fost cumpărate numeroase bilete de avion către Italia, Spania și Marea Britanie. Cele mai căutate pentru zboruri, potrivit Google au fost Londra, Paris și Roma. Dincolo de țările cu o numeroasă diaspora românească, între cele mai căutate destinații pentru zboruri s-au mai remarcat Emiratele Arabe Unite (Dubai) și Țările de Jos (Amsterdam).

Cele mai căutate zboruri FOTO Destinations Insights
Cele mai căutate zboruri FOTO Destinations Insights

De departe însă, Turcia a fost destinația de vacanță cu cea mai mare creștere în căutările românilor, anul trecut. Și se pare că nu a fost pe primul loc doar în preferințele românilor. Ministrul Culturii şi Turismului din Turcia, Mehmet Nuri Ersoy a anunțat că ţara sa a obţinut o performanţă turistică istorică în 2022. Rezultatele obţinute de sectorul turistic arată că 51,4 milioane de turiști au vizitat Turcia anul trecut. Cifra reprezintă 99% din cea a anului 2019, de 51,8 milioane de turişti. Turcia a devenit astfel a treia cea mai mare piaţă de turism din lume.

„Până la sfârşitul anului 2022, turismul global s-a recuperat în proporţie de 65% comparativ cu perioada pre-pandemică, însă Turcia aproape a atins cifrele pre-pandemiei. Creşterea veniturilor din sectorul turistic al Turciei este şi mai impresionantă întrucât am atins un record de 46,3 miliarde de dolari şi am obţinut o creştere de 19% faţă de 2019. Aceste rezultate arată clar faptul că Turcia şi-a revenit foarte bine după pandemie şi suntem încrezători că până la finalul anului 2028 putem reuşi să aducem şi să găzduim 90 de milioane de turişti şi să obţinem venituri totale de 100 de miliarde de dolari din turism.”, a declarat Mehmet Nuri Ersoy.

În ceea ce privește căutările de cazare pe Google din România, în 2022, Turcia are și cele mai multe localități în top, cinci la număr.

Alte destinații preferate de români au fost Bulgaria și Grecia, iar ca orașe: Varna, Sunny Beach și Hurghada.

Cele mai căutate orașe FOTO Destinations Insights
Cele mai căutate orașe FOTO Destinations Insights

Topul celor mai vizitate orașe din România

Orașele din România cu cea mai mare creștere a cererii de cazare au fost, anul trecut: București, Craiova, Geoagiu-Băi, Otopeni, Iași, Timișoara, Târgu Ocna, Sărata-Monteoru, Cluj-Napoca și Căciulata.

Din această listă, comparativ cu anii trecuți, o creștere a interesului s-a înregistrat în cazul Capitalei, Craiovei și a localității Geoagiu-Băi.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite