Cum să nu cazi pradă hoților în timpul vacanței. Șase sfaturi utile

0
Publicat:

O vacanță se poate transforma într-un coșmar într-o clipită. Pentru a reduce probabilitatea de a fi victima unui jaf, firma de asigurări True Traveller a prezentat șase sfaturi pentru a vă proteja banii și obiectele de valoare, inclusiv un truc antifurt ingenios care implică banda adezivă și un manual de călătorie, relatează Daily Mail.

Hoții locali nu fură niciodată cărți de călătorie. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Hoții locali nu fură niciodată cărți de călătorie. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Este recomandat să aveți o sumă mică de bani, dar și un card de credit, de rezervă. De asemenea, puteți lipi cu bandă adezivă un card de credit între două pagini dintr-o carte de călătorie. Hoții locali nu fură niciodată astfel de cărți. 

Când călătoriți cu trenul, autobuzul sau alte mijloace de transport în comun, vă puteți pune pașaportul, banii și cardurile într-o borsetă. Totodată, nu are rost să aveți asupra voastră o sumă mare de bani. Utilizați cardul și ulterior, în cazul în care este necesar, puteți retrage bani de la bancomat. 

În aceeași ordine de idei, puteți utiliza seiful pentru a vă proteja atât documentele, cât și banii și obiectele de valoare. În cazul în care nu aveți un seif în camera de hotel, există unul la recepție. Ulterior, ieșiți doar cu o sumă mică de bani și un alt card de credit. 

În restaurant este recomandat să vă puneți lucrurile sub masă, însă este necesar să vă puneți cureaua genții în jurul piciorului. Și nu în ultimul rând, evitați să păreți rătăcit. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite