Cum e promovată România în presa internațională. Motivele pentru care țara noastră merită vizitată

0
Publicat:

Aderarea României la spațiul Schengen ne-a pus țara într-o poziție mai avantajoasă pe harta turismului. Turiștii străini pot să ajungă mai ușor, iar presa internațională scrie despre motivele pentru care țara noastră merită vizitată.

Presa străină vorbește despre motivele pentru care România merită să fie vizitată FOTO Arhivă
Presa străină vorbește despre motivele pentru care România merită să fie vizitată FOTO Arhivă

București, capitala României

Capitala României, București, este unul dintre principalele puncte de intrare aeriană în țară. O călătorie cu taxiul sau cu o mașină de partajare de 20 de minute te duce de la aeroport la centrul orașului, inima căruia este complet pietonală, scrie Euronews.

Aici există o scenă de viață de noapte plină de energie. În centrul istoric, sunt de neratat Biserica Ortodoxă Stavropoleos și Curtea Veche, unde a locuit odată Vlad Țepeș.

Orașul găzduiește a doua cea mai mare clădire administrativă din lume (după Pentagon) - grandiosul Palat al Parlamentului.

Cele mai frumoase localități din România

Transilvania, o regiune împădurită înconjurată de Munții Carpați, este presărată cu orașe și sate frumoase, mai scrie presa internațională.

Brașov, un oraș elegant în nuanțe pastelate, cu o piață principală în formă de evantai plină de cafenele și baruri în aer liber, este primul pe listă.

Orașul se mândrește cu propria sa versiune a semnului Hollywood, la care poți ajunge cu o telecabină și o scurtă drumeție.

Urmează apoi Sighișoara, mai mică, dar la fel de fotogenică. Străzile înguste pavate și piețele largi sunt aliniate cu case în nuanțe de albastru pal, piersică și galben.

Castfelul Bran: cea mai faimoasă atracție a României. Pregătit de descrierea din Dracula și publicitatea de film de groază din apropierea Brașovului, acesta este chiar mai frumos în realitate. 

Reconstruit extensiv, a devenit refugiu pentru Regina Maria, ultima regină a României, în anii 1920 și acum are grădini pline de flori, interioare cu mobilier istoric și o curte internă drăguță.

La etajul superior, totuși, satisface curiozitatea vizitatorilor despre vampiri cu o expoziție informativă despre creaturile întunecate și periculoase care locuiesc în folclorul românesc.

Într-un fel, castelul rezumă perfect România. Înconjurată de legende și adesea considerată greșit ca fiind blocată în trecut, țara surprinde în general vizitatorii cu centrele sale urbane luminoase și moderne și atracțiile sale bine curățate, fără vampiri, concluzionează jurnalista Rebecca Ann Hughes de la Euronews.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite