Cum arată plaja perfectă pentru turistul român: cinci destinaţii care îi statisfac toate pretenţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plaja Koukounaries din insula Skiathos este considerată una dintre cele mai frumoase din Grecia. FOTO sailingreekwaters.wordpress.com
Plaja Koukounaries din insula Skiathos este considerată una dintre cele mai frumoase din Grecia. FOTO sailingreekwaters.wordpress.com

Vacanţele pe litoral sunt preferate şi vara aceasta de românii care aleg să plece în străinătate. Plaja este cel mai important element luat în calcul de turişti când decid destinaţia, iar preferinţele lor legate de aspectul acesteia sunt foarte clare.

Deşi petrec la plajă, în medie, numai trei sau patru ore, românii optează pentru un sejur pe litoral în străinătate în funcţie de cum arată locul unde se vor relaxa la soare. 

Astfel, aleg hotelul în funcţie de apropierea de plajă şi au preferinţe ferme în privinţa acesteia: trebuie să fie lată, cu nisip fin, intrare lină în mare, să aibă dotări moderne (inclusiv baruri), activităţi de agrement şi să fie preferabil aproape de centrul staţiunii, potrivit unui sondaj realizat de agenţia de turism Christian Tour.

„De două sezoane încoace, românii cheltuie în medie între 300 şi 350 de euro de persoană pe un sejur de şapte zile pe litoral în străinătate, sejur pe care îl aleg în funcţie de plaje. Optează pentru cele late şi cu nisip fin, poate datorită obişnuinţei cu plajele din România, şi doresc ca ele să fie bine dotate cu şezlonguri, umbrele şi baruri. Totodată, cele mai bine vândute hoteluri sunt cele situate pe plajă sau care au shuttle bus (transport) asigurat către plajă. Aceştia sunt factorii decisivi în funcţie de care românii aleg un hotel, dar nu singurii. Cei mai mulţi aleg hotelurile situate în staţiuni, nu la periferia acestora. Caută de obicei locaţii unde să găsească taverne, magazine, centre de închiriere scutere/ATV etc", a explicat Marius Pandel, directorul general al agenţiei amintite. 

Pe lângă dimensiunile şi dotările plajelor, foarte apreciate – în special de familiile cu copii – sunt cele cu o intrare lină în apă, fără pietre. De asemenea, românii sunt mari amatori de activităţi de agrement: închiriază echipamente pentru skijet, parasailing, kitesurfing şi banana surfing, dar fac şi windsurfing, şi kitesurfing. Mai mult, se dau în vânt după croazierele cu mici ambarcaţiuni, iar, în ce priveşte viaţa de noapte, turiştii români preferă cluburile situate pe plajă sau petrecerile ce se desfăşoară în astfel de locaţii.

Plajele preferate ale românilor sunt în Grecia:

1. Navagio – Insula Zakynthos

Una dintre destinaţiile de top ale amatorilor de turism este Plaja Navagio, situată pe coasta de vest a insulei, unde poate fi admirată misterioasa epavă a contrabandiştilor. Legenda spune că în anul 1983 un vas care transporta ilegal ţigări a naufragiat pe malul golfului Agios Georgios, aşa cum i se spunea atunci. În anii ce au urmat, nisipul a înghiţit puţin câte puţin barca, lăsând expuse doar câteva părţi ale sale.

2. Porto Katsiki – Insula Lefkada

Plaja Porto Katsiki este locul perfect pentru a te bucura de frumuseţea naturii. Aceasta se află la 40 de kilometri de oraşul Lefkada şi este înconjurată de stânci impresionante. La plajă se ajunge coborând 80 de trepte sau cu barca din satele Vassiliki şi Nydri.

3. Koukounaries – Insula Skiathos

Plaja Koukounaries este presărată cu păduri de pin ce înconjoară o lagună considerată rezervaţie naturală, fiind una dintre cele  mai frumoase din Grecia.

4. Canal d’Amour - Insula Corfu

Conform legendelor locale, îndrăgostiţii care traversează înot canalul, ce se aseamănă pe alocuri cu o peşteră, nu se vor despărţi niciodată, iar cei care se scaldă în apele canalului când acesta este umbrit vor fi mereu norocoşi în dragoste.

5. Elafonisi – Insula Creta

Superba plajă situată vizavi de insula Elafonisi este una dintre cele mai frumoase din Creta. Peticul de plajă în formă de semilună, cu nisip fin auriu şi roz şi apă turcoaz puţin adâncă, este un adevărat colţ de rai.
 

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite