10 ţări pe care le poţi vizita cu doar 10 dolari pe zi. România, inclusă în topul celor mai ieftine destinaţii din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România a fost inclusă de Huffington Post printre cele mai ieftine destinaţii turistice din lume/FOTO authentic-romania.com
România a fost inclusă de Huffington Post printre cele mai ieftine destinaţii turistice din lume/FOTO authentic-romania.com

Multe destinaţii exotice par inaccesibile din cauza distanţei mari şi a preţului destul de piperat care trebuie plătit pentru biletul de avion. În realitate însă, aceste ţări sunt destul de ieftine, pentru că, odată ajuns la destinaţie, turistul nu mai trebuie să cheltuiască prea mult.

Lista este realizată de publicaţia Huffington Post, de aceea statele din Europa de Est sunt incluse aici ca destinaţii îndepărtate.

1. Cambodgia

Un sejur aici este foarte ieftin, o noapte de cazare la o casă de oaspeţii, în condiţii foarte bune, nu costă mai mult de 5 dolari. Mâncarea este foarte ieftină, iar o bere costă doar 50 de cenţi. În plus, o cină costă doar 1-2 dolari, iar restaurantele sunt foarte bune.

2. Laos

Şi aici o noapte de cazare costă sub 10 dolari, iar un prânz sau o cină în jur de 2 dolari porţia. Şi aici este recomandată cazarea la casele de oaspeţi, care sunt mult mai ieftine decât hotelurile, iar personalul este mult mai prietenos.

3. Jamaica

Turiştii care cumpără produse locale vor cheltui foarte puţin, în timp ce produsele de import sunt foarte scumpe. Cazarea este ieftină, mai ales dacă este împărţită cu mai multe rude sau prieteni. În total, 10 dolari pe zi sunt suficienţi pentru o zi de sejur în Jamaica.

4. China

Regiunile rurale din China, foarte frumoase, sunt şi o destinaţie destul de ieftină. Un meniu costă între 2-5 dolari, transportul local este mai puţin de un dolar, iar cazarea sub 20 de dolari pe noapte. De exemplu, un apartament în Shenzhen costă doar 5 dolari pe zi, mult mai ieftin ca o cazare în marile oraşe, cum sunt Shanghai sau Hong Kong. Variante foarte bune se găsesc în Dali, Guilin, Sichuan, iar o soluţie şi mai ieftină este alegerea unui hostel în locul unui hotel. De asemenea, turiştii trebuie să ştie că preţurile la cumpărături se pot negocia, astfel că se poate obţine chiar şi jumătate din suma cerută iniţial.

5.Fiji

Fiji are reputaţia unei destinaţii de lux. Într-adevăr, aici există complexuri hoteliere unde o noapte de cazare costă chiar şi 1.000 de dolari pe noapte, dar sunt şi altele, hosteluri dee exemplu, unde cazarea costă doar 25 de dolari. Transportul pe insule este ieftin, la fel şi suvenirurile, iar accesul pe plajă este gratuit.

6. Europa de Est, inclusiv România

Ţările din Europa de Est sunt mai ieftine şi mai puţin aglomerate ca destinaţiile turistice clasice, cum este Praga sau Parisul. Site-ul de turism Thrillest recomandă vizitarea României, a Bulgariei, Moldovei şi Ucrainei, pentru farmecul lor specific şi pentru preţurile mici. Acestea sunt printre puţinele locuri din Europa unde berea şi apa costă aproape la fel.

7. Nicaragua

Este cea mai ieftină destinaţie din America Centrală. O cameră costă în jur de 10 dolari, mâncarea este accesibilă, iar variantele de petrecere a timpului liber sunt nenumărate. Turiştii pot face plajă, surfing sau drumeţii.

8. Thailanda

Una dintre cele mai vizitate ţări din lume, Thailanda oferă turiştilor cazare ieftină, la doar 6 dolari pe noapte şi un meniu care porneşte de la 5 dolari. Multe obiective turistice sunt foarte ieftine, iar pentru cele mai scumpe turistul trebuie să plătească cel mult 15 dolari. Cele mai interesante restaurante sunt cele mai lăturalnice, care sunt mai ieftine şi au mâncare foarte bună. Localnicii sunt foarte prietenoşi şi gata oricând să ajute turiştii.

9. Bali

Chiar dacă este o destinaţie exotică şi asociată de multe ori cu luxul, insula Bali poate fi accesibilă şi turiştilor care îşi limitează bugetul la doar 20 de dolari pe zi. O cameră într-o casă de oaspeţi, chiar lângă plajă, costă doar 10 dolari pe noapte, iar un meniu poate fi comandat pentru numai 2-3 dolari.

10. Vietnam

Vietnam este o importantă destinaţie pentru turiştii interesaţi de istorie şi cultură. De asemenea, are numeroase plaje, parcuri naturale şi o bucătărie foarte apreciată. Transportul local este foarte ieftin, la jumătate de preţ faţă de variantele oferite de agenţiile de turism. Pentru cazare există şi varianta închirierii unei camere la un localnic, pentru doar 5 dolari pe noapte.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite