Clienții Airbnb, revoltați de gazdele care le cer să ducă gunoiul sau să spele rufe, deși plătesc taxe uriașe de curățenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou trend ia amploare printre cei care își închiriază proprietățile prin platforma Airbnb: pe lângă comisionul de peste 100 de dolari pentru curățenie, le dau clienților o listă de sarcini.

Unii clienți Airbnb primesc sarcini de la gazde FOTO Shutterstock
Unii clienți Airbnb primesc sarcini de la gazde FOTO Shutterstock

Unele gazde Airbnb percep taxe de curățenie și, în plus, le impun oaspeților condiții suplimentare. Mai mulți turiști susțin că li s-a cerut să ducă gunoiul, să spele lenjeria de pat și prosoapele sau chiar să tundă gazonul, a relatat The Wall Street Journal.

Potrivit publicației, în unele cazuri, serviciul de curățenie poate ajunge să coste chiar și peste 140 de dolari. Acest nou trend îi determină pe unii turiști să renunțe la închirierile de locuințe pe termen scurt și să se reorienteze către hoteluri.

Călătorii și-au exprimat nemulțumirile în rețelele sociale, iar utilizatoarea TikTok Melworeit a povestit experiența sa într-un videoclip care a devenit viral. Aceasta a decis să nu mai rezerve prin Airbnb pentru că i s-a perceput o taxă de curățenie de 125 de dolari și i s-a cerut, în același timp, să ducă gunoiul, să strângă lenjeria de pat folosită, să dea drumul la mașina de spălat vase și să spele lenjeria de pat.

Postarea a strâns 66.000 de vizualizări și aproape 5.000 de comentarii, dintre care multe au împărtășit experiențe similare.

Dacă plătesc 229 de dolari pe noapte pentru a sta undeva, plus o taxă de curățenie de 125 de dolari, nu spăl rufele! Știu că îmi va lua două minute să pun rufele în mașină, dar nu sarcina în sine mă deranjează cu-adevărat, este vorba de un principiu“, a precizat acesta.

Un purtător de cuvânt Airbnb a declarat pentru Insider că, gazdele pot decide dacă impun sau nu taxe de curățenie, precum și valoarea acestora. Compania susține că a recomandat menținerea unei sume rezonabile și sugerează gazdelor să ia în considerare să nu mai perceapă taxe de curățenie. Potrivit companiei, 45% din proprietățile înregistrate pe Airbnb nu percep o taxă de curățenie.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite