Cele mai frumoase locuri din nordul Africii: 5 destinaţii exotice pentru o vacanţă de neuitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai frumoase locuri din nordul Africii. Africa de Nord a înregistrat în ultimii ani una dintre cele mai rapide creşteri a numărului de turişti. Românii au prins la rândul lor gustul călătoriilor în ţări cu o cultură cât mai diferită de ceea ce cunosc. Iată cinci destinaţii accesibile ca preţ, dar încărcate de istorie şi spectaculoase, pe care merită să le vizitaţi.

Cele mai frumoase locuri din nordul Africii: Marrakech, Maroc

Exoticul oraş Marrakech, al cărui nume se traduce prin "pământul lui Dumnezeu", este încărcat de atracţii turistice, printre cele mai importante numărându-se Grădinile Menara, Palatul Bahia, Moscheea Koutoubia şi impresionanta Piaţă Djema el-Fna, care păstrează tradiţii vechi de sute de ani. Aici puteţi gusta preparate culinare rudimentare şi puteţi admira forfota artiştilor de stradă, printre care şi îmblânzitori de şerpi.


FOTO travelguidehungary.blog.hu

image

Cele mai frumoase locuri din nordul Africii: Essaouira, Maroc

Cartierul istoric al oraşului (medina) este inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Oraş portuar, aflat la 170 km distanţă faţa de Marrakesh şi la 360 de kilometri de Casablanca, Essaouira oferă o panoramă extraordinară asupra Oceanului Atlantic. De aici puteţi cumpăra vestitul ulei de argan, zona dintre Essaouira şi Agadir fiind singura din Maroc unde se cultivă arganul. În piaţa de peşte din port, turiştii îşi pot cumpăra peşte proaspăt şi pentru o sumă modică acesta poate fi preprat rapid la grătar.

FOTO slow-chic.com

image

Cele mai frumoase locuri din nordul Africii: Sidi Bou Said, Tunisia

Oraşul alb si albastru Sidi Bou Said are un farmec aparte, iar turiştii pierd noţiunea timpului în cafenelele cu vedere la Golful Tunis sau în timpul plimbărilor lungi pe aleile întortocheate. Casele albe şi ferestrele vopsite în albastru transformă locul într-unul desprins parcă din poveşti.

FOTO tunisia-destination.com

image

Cele mai frumoase locuri din nordul Africii: Bizerte (Bizerta), Tunisia

Oraşul se întinde de-a lungul coastei mediteraneene, situat în capătul nordic al Tunisiei, la 65 de kilometri de capitala Tunis. Este cel mai vechi oraş tunisian, fiind renumit pentru plajele sale, dar şi graţie portului pitoresc. Aici se găsesc unele dintre cele mai bune restaurante din ţară, iar în lunile de vară temperaturile sunt suportabile faţă de restul ţării.

FOTO conorlindsay.com

image

Cele mai frumoase locuri din nordul Africii: Cairo, Egipt

Capitala Egiptului, “Cairo” înseamnă în arabă “Cuceritorul”, însă localnicii îl numesc Umm ad-Dunya, cu sensul de “Mama lumii”. Pe lista obiectivelor turistice care trebuie vizitate se numără platoul de la Gizeh (Giza), unde pot fi admirate piramidele şi Sfinxul, Muzeul de Istorie din piaţa Tahrir, unde puteţi vedea o bogată colecţie de artefacte egiptene antice, moscheile Al-Azhar Mosque şi Ibn Tulun, parcul Al-Azhar şi Citadela, un impresionant castel construit de Saladin.

FOTO knftravels.co.uk

image
Călătorii



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite