Topul circuitelor turistice preferate de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uzbekistan. FOTO elblogdemiguelfernandez.wordpress.com
Uzbekistan. FOTO elblogdemiguelfernandez.wordpress.com

Cerinţa românilor pentru circuitele turistice a crescut cu aproximativ 15% în 2015 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unei analize realizate de Paralela 45. Turiştii români aleg acest gen de vacanţe pentru că astfel au întreaga vacanţă planificată.

În topul circuitelor turistice cumpărate de români se află în primul rând ţări din Europa, însă cerinţa este în creştere pentru America de Sud, Africa şi Asia. 

 „În  2014,  românii  au  cumpărat  circuite  în  valoare  de  peste  6  milioane  de  euro, însumând  o  pondere  de  circa  15%  din  cifra  de  afaceri  Paralela  45.  Nivelul  de informare al turiştilor români cu privire la opţiunile pe care le au pentru vacanţe este din ce în ce mai crescut, iar românii care aleg circuitele sunt persoane cu o educaţie peste medie. Pe lângă circuitele deja consacrate din Europa, am observat o creştere a vânzărilor de circuite care nu credeam că se vor vinde acum cinci-şase ani. Includ aici vacanţele  inedite,  exotice,  precum Mongolia,  Ghana-Togo-Benin  şi  Kenya”, conform preşedintelui agenţiei de turism, Alin Burcea.

Circuite exotice, tematice sau cu specific cultural    

Într-un top al circuitelor preferate de turiştii români se clasează pe poziţii fruntaşe vacanţele în  Italia de  Nord,  Franţa  şi  Portugalia. Alte circuite  alese  de  români  sunt  cele  din Turcia,  Spania,  Rusia,  dar  şi  Elveţia.  Varietatea  destinaţiilor preferate  de  turiştii români arată un interes în creştere a circuitelor tematice sau cu specific cultural. Vara anului  2015 a adus o  creştere a cerinţei pentru destinaţii precum Toscana, Ţările Baltice, cât şi pentru circuite  exotice. Unele  dintre  destinaţiile  exotice căutate  de români în vara acestui an sunt în Uzbekistan şi Togo - Benin.  

Conform studiului realizat de către agenţie, principalele motive pentru care turiştii români aleg circuitele sunt confortul pe care îl oferă, componenţa socială şi eficienţa punctării atracţiilor importante din fiecare zonă. În cazul circuitelor, agenţia de turism îşi  asumă  rolul  de  organizator,  facilitând  accesul turiştilor  la  elementele  culturale specifice destinaţiei vizitate şi oferind în acelaşi timp o experienţă socială, de grup.  Vara  anului  2015 a debutat  cu  circuite în  Italia de Nord şi Portugalia, urmate de Istanbul, Franţa şi Mongolia în luna iulie. 

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite