Cele mai frumoase locuri din Irlanda. Ţara uriaşilor legendari aşteaptă turiştii cu multe destinaţii inedite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai frumoase locuri din Irlanda. Legende despre uriaşi, castele medievale, peisaje de vis şi situri preistorice misterioase, astfel îi primeşte Irlanda pe turiştii care vin s-o viziteze.

Cele mai frumoase locuri din Irlanda. Valea Boyne

Această regiune cuprinde cele mai importante situri istorice şi monumente din Irlanda, fiind inclusă în patrimoniul UNESCO. Turiştii pot vizita aici vestigii preistorice, megalitice şi morminte mult mai vechi ca piramidele din Egipt, scrie Irishcentral.com. Multe morminte de aici au o vechime de peste 5.000 de ani, iar construcţia lor este învăluită în mister, pentru că nici istoricii nu ştiu prea multe despre ele. Cele mai importante vestigii istorice se găsesc la Newgrange, Knowth, Dowth şi pe Dealul Tara, situat pe malul râului Boyne.

Cele mai frumoase locuri din Irlanda. Ring of Kerry

image

Regiunea este simbolul perfect al Irlandei, cuprinzând tot ce are mai frumos această ţară: monumente antice, castele medievale, grădini spectaculoase, sate şi oraşe pline de culoare. Este locul perfect pentru o vacanţă destinată turiştilor interesaţi de istorie, dar şi iubitorilor de natură. Peisajul este impresionant, flora şi fauna foarte bogate, iar relaxarea pe plajele izolate ne va reîncărca bateriile pentru un an întreg. Printre cele mai cunoscute obiective turistice de aici se numără oraşul Kenmare, grădinile Derrynane, castelul Ballycarberry şi cercul neolitic de la Kenmare.

Cele mai frumoase locuri din Irlanda. Stâncile Moher

Aici este cea mai frumoasă şi spectaculoasă zonă din Irlanda. Este coasta de vest a ţării, de unde turiştii pot admira aici cele mai frumoase privelişti din ţară. Stâncile Moher se ridică la peste 200 de metri deasupra Oceanului Atlantic şi atrag anual peste un milion de turişti.

Cele mai frumoase locuri din Irlanda. Drumul Giganţilor

image

Drumul Giganţilor este o zonă de coastă unde s-au format peste 40.000 de coloane de bazalt. Este una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Irlanda, în apropiere de oraşul Bushmills. Legenda spune că aici a trăit cândva un uriaş pe nume Finn MacCool, care s-a bătut cu un uriaş rival scoţian şi a construit drumul ca să poată ajunge la el. Rivalul, speriat, a distrus drumul, ca să poată scăpa de urmăritorul lui. În realitate, aceste formaţiuni au luat naştere în urma unei erupţii vulcanice care a avut loc acum 60 de milioane de ani.

Cele mai frumoase locuri din Irlanda. Insulele Aran

Insulele Aran cuprind insuliţele Inishmor, Inishmaan şi Inisheer, cunoscute pentru frumuseţea lor rurală şi stilul de viaţă care nu diferă foarte mult de acum o sută de ani. Localnicii se bucură de unele facilităţi moderne, dar trăiesc la fel ca strămoşii lor, respectă tradiţiile şi îi găzduiesc cu plăcere pe turiştii care ajung aici. Insulele pot fi explorate foarte uşor pe bicicletă, iar turiştii pot admira în voie ruine antice, cirezi de animale şi căsuţe pitoreşti.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite