Cele mai frumoase locuri din Letonia şi Estonia. Destinaţii europene pitoreşti, care oferă tot ce îşi poate dori un turist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai frumoase locuri din Letonia şi Estonia. Estonia şi Letonia se numără printre cele mai frumoase destinaţii europene, care încep să fie descoperite şi de turiştii români. Au oraşe vechi superbe, castele medievale, parcuri naturale sălbatice şi plaje izolate.

Cele mai frumoase locuri din Letonia şi Estonia. Destinaţii din Estonia

Tallin, capitala Estoniei, este un oraş recunoscut pentru frumuseţea centrului său istoric. Oraşul vechi datează din secolul al XV-lea şi cuprinde străzi păavate cu dale de piatră, case cu o arhitectură deosebită, o mânăstire dominicană şi catedrala Alexander Nevsky. Alte obiective tursitice importante includ Muzeul Maritim şi Turnul Hellemann, care oferă o panoramă superbă asupra oraşului.

image

(Tallin, zidurile medievale/FOTO Wikipedia)

Haapsalu este un orăşel care poate fi vizitat într-o scurtă excursie de o zi din Tallin. Are un castel şi un centru medieval şi câteva muzee interesante. Este de asemenea o staţiune populară pe litoralul Mării Baltice, scrie Balticadventure.com.

image

(castelul Haapsalu/FOTO Wikipedia)

Şi insula Saaremaa merită vizitată. Este cea mai mare insulă din Estonia. Aici se află castelul Kuressaare, cea mai bine conservată fortăreaţă medievală din zona baltică. Tot aici poate fi viziată primăria din oraşul Kuressaare, care are picturi superbe pe tavan şi este o destinaţie turistică foarte apreciată. Insula este locul ideal şi pentru iubitorii de natură. Turiştii se pot plimba, se pot căţăra pe stânci sau pot admira numeroasele cratere lăsate în urmă de meteoriţii care au căzut aici.

image

(castelul Kuressaare de pe insula Saaremaa/FOTO Wikipedia)

Estonia are multe parcuri naturale, unele dintre cele mai sălbatice din Europa. Parcurile naţionale Lahemaa, Soomaa şi Vilsandi au păduri sălbatice, lacuri, plaje izolate, sate pescăreşti şi o faună bogată. Singura regulă pentru turiştii care se aventurează aici: să fie atenţi la urşi!

Cele mai frumoase locuri din Letonia şi Estonia. Destinaţii din Letonia

Riga, capitala Letoniei, are un centru istoric deosebit, înscris în patrimoniul UNESCO. S-au păstrat multe clădiri şi străduţe medievale, dar şi ruine ale fortificaţiei din secolul al XIII-lea, scrie Latvia.travel.com. Cel mai vizitat obiectiv turistic este Catedrala cu Dom, din secolul al XIII-lea. Există de asemenea multe muzee, galerii de artă şi magazine de suveniruri. Seara, oraşul este foarte animat, sunt multe resataurante şi baruri în centru, iar de sărbători pieţele centrale se transformă în târguri cu tarabe pitoreşti, care vând tot felul de produse tradiţionale.

image

(centrul istoric din Riga/FOTO Latvia.travel.com)

Rezervaţia Muzeală Turaida este o zonă cu statut special, protejat. Cuprinde un castel medieval, o biserică şi un conac. Complexul este situat la 50 km de Riga, iar în anul 1996 a fost numit Muzeul European al Anului. Aici există şi câteva poteci pe care turiştii se pot plimba, ca să admire natura şi să vadă castelul din unghiuri inedite.

image

(complexul muzeal Turaida/FOTO Latvia.travel.com)

Palatul şi Muzeul Rundale este un alt obiectiv turistic important. Interiorul clădirii a fost decorat între anii 1765-1768 de un sculptor german şi de pictori italieni. Din palat se pot vizita Sala Alba, Sala Gilt şi Marea Galerie. Muzeul oferă o incursiune în istoria Letoniei, iar holurile găzduiesc de obicei diferite exepoziţii de artă şi concerte de muzică clasică şi muzică veche.

image

(Palatul Rundale/FOTO Latvia.travel.com)

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite