Cele mai frumoase locuri din Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai frumoase locuri din Danemarca. Grădina Botanică din Copenhaga FOTO infotour.ro
Cele mai frumoase locuri din Danemarca. Grădina Botanică din Copenhaga FOTO infotour.ro

Vă rpezentăm câteva din cele mai frumoase locuri din Danemarca, una din ţările renumite pentru standardele înalte de calitate, dar şi pentru obiectivele turistice istorice de o frumuseţe răpitoare.

Cele mai frumoase locuri din Danemarca: Grădina Botanică

Întreg centrul Copenhagăi este una din cele mai interesante atracţii turistice ale oraşului, în special pentru că aici se află şi Grădina Botanică. Gradina Botanică din Copenhaga găzduieşte un muzeu viu, unde îşi are locul cea mai mare colecţie de plante din lume. Mai mult decât atât, în incinta grădinii botanice este, de asemenea, şi un muzeu, unde se găseşte una din cele mai mari colecţii de plante uscate şi ciuperci din întreaga lume, ceea ce-l face un incredibil loc de interes pentru toţi turiştii care au ocazia de a vizita Copenhaga. Există şi o bibliotecă a grădinii botanice, unde se găseşte cea mai mare colecţie de cărţi de botanică din Danemarca şi care este parte din sistemul public de biblioteci din ţară.

Cele mai frumoase locuri din Danemarca: Castelul Ribe

Castelul Ribe este o structură construită în secolul al XIX-lea, pe un deal cu vedere la Matlock, Debyshire. Clădirea este cunoscută pe plan local sub numele de „Nebunia lui Smedley”, fiind construită de filantropul local John Smendley în 1862, în vârful unui deal. 

Cele mai frumoase locuri din Danemarca: Bath Silkeborg 

Bath Silkeborg este cea mai veche staţiune balneară publică din Silkeborg. A fost deschisă în 1883 şi a funcţionat până în 1983. Construcţia Resort Spa se datorează existenţei apelor minerale feruginoase. Poziţia staţiunii balneare în apropiere de lac şi de pădure asigură turiştilor relaxarea de care au nevoie.

Cele mai frumoase locuri din Danemarca: Castelul Kronborg 

Castelul Kronborg din Helsingor este unul din cele mai importante castele în stil renascentist din partea de nord a Europei. Este cunoscut în întreaga lume datorită piesei lui Shakespeare, Hamlet, şi primeşte aproximativ 200.000 de turişti pe an, potrivit infotur.ro.

Cele mai frumoase locuri din Danemarca
Cele mai frumoase locuri din Danemarca

FOTO lafiga.ro

Cele mai frumoase locuri din Danemarca: Vechea Primărie din Ribe

Vechea Primărie din Ribe a fost construită în urmă cu mai bine de 500 de ani şi este cea mai veche primărie din Danemarca. Clădirea este situată în partea veche a oraşului, nu departe de Catedrală şi în prezent este utilizată pentru nunţi şi alte evenimente. În aceeaşi clădire există şi un muzeu.

Cele mai frumoase locuri din Danemarca: Jomfru Ane Gade

Jomfru Ane Gade este principala zonă de distracţii, unde se află aproximativ 30 de restaurante din cele 300 ale oraşului, alături de alte localuri de noapte situate unul lângă altul, cu preţuri competitive la mâncare şi băutură. Strada Jomfru Ane Gade este situată în regiunea vechiului centru al oraşului. Bucătăria în această zonă este diversificată, începând de la cea daneză la noutăţile mediteraneene. 

Cele mai frumoase locuri din Danemarca: Palatul Amalienborg 

Palatul Amalienborg datează din 1700 şi este considerat unul dintre cele mai reprezentative obiective arhitectonice daneze în stil rococo. Complexul este compus din patru cladiri identice: Palatul Moltke, Palatul Levetzau, Palatul Brockdorff şi Palatul Schack. Aceasta este reşedinţa principală a Majestăţii Sale Regina Danemarcei. 

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite