Ce să nu faci în Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În general, toată lumea întreabă ce să faci la Paris, dar nimeni nu pare să se concentreze şi pe ideea „ce să nu faci la Paris”. Sunt câteva sfaturi solide din partea celor păţiţi care pot îmbunătăţi vizita în Oraşul Luminilor şi care previn dezamăgirile. Indiferent dacă este prima vizită sau nu, îndemnurile rămân la fel de valabile. Agenţia Viator a adunat câteva dintre cele mai importante sfaturi de la turişti.

Nu evita să foloseşti franceza învăţată în liceu
Mulţi dintre francezi vorbesc engleză, dar şi mai mulţi vorbesc franceză. Pe sistemul „nu am de ce să vorbesc engleză”, îţi va fi mult mai uşor să comunici cu francezii dacă încerci pe limba lor natală. Locuitorii Franţei sunt destul de încăpăţânaţi când vine vorba de vorbirea unei alte limbi în propria ţară, aşa că încearcă, cu zâmbetul pe buze, să nimereşti cuvintele în franceză. Vei avea mai mult noroc decât cu altă limbă. Francezii vor aprecia efortul, iar experienţa ta acolo nu se va transforma într-un calvar lingvistic. Gândeşte-te că, oricum, puţine sunt şansele să te revezi cu oamenii în faţa cărora ai stâlcit franceza.

Nu fi timid în privinţa mâncărurilor noi
Melci, picioare de broască, ficat de gâscă... pot părea intimidante. Nu trebuie să încerci toate „nebuniile” pe care francezii le mănâncă. Dar dacă ai de gând să guşti, Parisul este locul în care să o faci. Este cel mai uşor când sunteţi împreună ca grup, atunci puteţi comanda un platou şi testa câte puţin. Sunt unele aventuri culinare ce nu trebuie ratate, totuşi, în Franţa, aşa că fă loc opţiunilor.

image

Nu te panica dacă nu-ţi merge cardul bancar
În Franţa, câteodată, se întâmplă lucruri ciudate cu cardurile străinilor, pe care POS-urile nu vor să le recunoască, în magazine sau restaurante. Spune-le că este un „carte étranger” (card străin) şi că te duci acum să scoţi bani cash de la un bancomat. Paris este cel mai vizitat loc de pe Pământ, aşa că s-a întâmplat deseori, vor înţelege.

Nu sări peste Luvru pentru că este prea mare/enervant/plicticos
Când ai un timp limitat în Oraşul Luminilor, nu vrei să pierzi o zi întreagă prefăcându-te că-ţi place arta doar ca să o vezi pe Mona Lisa. Dar dacă nu ai de gând să mai intri nici în alte muzee, trebuie să mergă măcar o dată la Luvru. Nu trebuie să vezi totul, oricum nu ai cum într-o singură vizită, dar te poţi folosi de harta pe care o primeşti la intrare pentru a pune la punct un plan de atac. Sau poţi să apelezi la genul de tur care te plimbă repede prin cele mai importante secţiuni, sigur rămâi cu ceva de acolo.

Nu încerca să vezi totul
Lista de locuri şi lucruri ce trebuie văzute în Paris este prea lungă ca să-ţi mai propui asta într-o singură vizită. Paris nu pleacă nicăieri. Este mai important să te bucuri de fiecare experienţă şi chiar să-ţi aduci aminte tot ce ai văzut. Iar jumătate din magia Parisului are loc doar plimbându-te pe străduţele sale ascunse, fără o destinaţie anume.

Nu pleca de acasă fără să-ţi setezi smartphone-ul
Hotelurile, cafenelele şi restaurantele au wifi, aşa că-ţi poţi folosi telefonul pentru a-ţi verifica emailul şi pentru a folosi aplicaţiile sale. Dar dacă nu-l setezi cum trebuie, vei plăti o avere pe internetul consumat.

Nu sta doar în Paris
Este un oraş incredibil, dar la fel este şi restul Franţei. Există un vulcan în Masivul Central. Există un masiv central. Sunt câmpuri pline de levănţică pe lângă Orange, dar şi peisajul din Champagne, o arenă în Nimes, unde încă se mai ţin evenimente. În timp ce unii îngheaţă la Paris, alţii se bronzează pe Rivieră, iar în Bretagne poţi mânca scoici proaspăt culese.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite