Care este cea mai ieftină capitală din Europa pentru amatorii de city break-uri. Se poate mânca cu mai puțin de 3 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vilnius, capitala Lituaniei, și-a revendicat poziția care stabilește orașul cu cel mai bun preț pentru amatorii de city break-uri. Costurile sale sunt cu peste 10% mai mici decât orașul de pe locul secund Lisabona și la mai puțin de jumătate în comparație cu alte 18 orașe.

Orașul Vilnius din Lituania FOTO: getyourguide. com
Orașul Vilnius din Lituania FOTO: getyourguide. com

Potrivit Forbes, călătorii care caută o vacanță scurtă în Europa anul acesta au motive de satisfacție.  Un nou raport care a analizat orașele de pe continent a constatat că prețurile au scăzut în 60% din destinații.

Raportul făcut de o instituție britanică a comparat prețurile vacanțelor de tipul city break-uri din 37 de orașe din Europa, atât în general, cât și pentru articole specifice, cum ar fi cazare, masă și atracții culturale. Top 10 este dominat de destinațiile est-europene.

Care oraș din Europa este cel mai ieftin pentru o vacanță?

Vilnius, capitala Lituaniei, este orașul cu cel mai bun preț. Costurile sale sunt cu peste 10% mai mici decât pe locul secund, Lisabona și la mai puțin de jumătate din cele ale altor 18 orașe.

Pe locul doi, Lisabona din Portugalia este în continuare orașul cu cel mai bun raport calitate-preț din Europa de Vest. În ciuda unei creșteri cu 26% a costului mediu al cazării de trei stele, prețurile rămân bune pentru mese, băuturi și alte bunuri turistice. Lille, în Franța, a urcat cu șapte locuri pe locul al treilea, ajutat de o scădere cu 30% a costurilor de cazare.

Cea mai scumpă destinație 

Orașul Amserdam din Olanda este cea mai scumpă destinație din studiu. Asta în ciuda faptului că orașul olandez a înregistrat o scădere de 8,3% a prețurilor, a noua cea mai mare scădere dintre toți cei chestionați. Belfast este cea mai scumpă dintre capitalele Marii Britanii, urmată îndeaproape de Edinburgh.

Vilnius, cel mai ieftin oraș din Europa

Vilnius este capitala frumoasă, de buzunar, a Lituaniei. Orașul vechi delicat, pictat în pastel, este un sit al patrimoniului mondial UNESCO.

„Puteți petrece ore întregi rătăcind prin concepția sa de arhitectură, de la clădirile civile baroc fastuoase până la bisericile gotice. Admirați biserica Sfânta Ana din secolul al XV-lea, cu piatră trandafirie, foarte ornamentată, și catedrala neoclasică albă strălucitoare din piața omonimă. În fața clădirii, veți găsi țiglă Stebuklas (care se traduce prin „miracol” în engleză). Acesta marchează punctul de plecare al Căii Baltice, un lanț uman format la 23 august 1989 de două milioane de oameni în Estonia, Letonia și Lituania - cel mai lung lanț uman neîntrerupt din istorie - ca un act de protest împotriva ocupației sovietice”, scrie Forbes.

Unde să mănânci ieftin în Vilnius

Călătorii cu buget redus care caută mâncare ieftină au multe opțiuni în Vilnius. Orașul este cunoscut pentru cantinele sale - restaurante ieftine și vesele care servesc preparate din epoca sovietică. La Zilvino Restoranas, puteți savura un bol cu borș de supă de sfeclă roșie plină de aromă sau šiupininė sriuba (supranumită supă de mahmureală) pentru mai puțin trei euro.

La Sultiniai poți savura sarmale umplute cu carne de porc numite balandeliai sau mult îndrăgitul preparat național cepelinai din cartofi și găluște de carne.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite