Cele mai vizitate oraşe ale lumii în 2023. Ce le face extrem de atrăgătoare pentru turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când vine vorba despre turism, statisticile ne arată că Europa stă, în continuare, cel mai bine la nivel global. Astfel, în 2023, nu mai puţin şapte oraşe de pe bătrânul continent s-au clasat în top zece.

Turnul Eiffel noaptea SURSĂ FOTO Unsplash
Turnul Eiffel noaptea SURSĂ FOTO Unsplash

Datele oferite de compania globală de cercetare a pieţei Euromonitor International ne arată că, în 2023, Parisul a fost din nou numit cel mai atractiv oraş turistic din lume.

Ce oraşe se mai află în acest top?

Pentru realizarea clasamentului au fost luate în considerare mai multe detalii, precum turismul, durabilitatea, performanţa economică sau siguranţa. Europa reuşeşte să domine clasamentul, cu şapte oraşe în primele zece.

Singurele oraşe non-europene din acest top au fost Dubai, care ocupă a doua poziţie, Tokyo, pe poziţia a patra şi New York, pe poziţia a opta. Madrid, capitala Spaniei, s-a clasat pe locul trei, în timp ce Amsterdam, Berlin şi Roma s-au situat pe locurile cinci, şase, respectiv şapte. Barcelona şi Londra sunt oraşele care au reuşit să completeze TOP 10. 

De ce este Parisul unul dintre cele mai atrăgătoare oraşe?

În fiecare an, Parisul reuşeşte să obţină rezultate importante când vine vorba despre turism. Capitala Franţei stârneşte curiozitatea vizitatorilor şi reuşeşte să atragă turişti din întreaga lume. Bogdan Diaconu, specialist în turism, explică de ce capitala Franţei este o destinaţie atât de îndrăgită de turiştii din întreaga lume.

,,Parisul rămâne, în continuare, un oraş al îndrăgostiţilor. Este un oraş simbol pentru cei care îşi unesc destinele. Mai ales în luna februarie, foarte mulţi turişti aleg să viziteze Parisul. Chiar dacă este un oraş destul de scump, Parisul rămâne accesibil, mai ales pentru turiştii din Europa. Există o mulţime de zboruri, la preţuri accesibile şi putem găsi cazări pentru toate buzunarele. Turnul Eiffel este poate unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice la nivel mondial, ce reuşeşte să atragă foarte mulţi turişti, în fiecare an", a precizat Bogdan Diaconu, agent de turism din Iaşi.

Călătorii



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite