Aventură în jurul lumii, darul unor părinți pentru copiii lor, înainte să-și piardă vederea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Soții Edith Lemay şi Sebastien Pelletier din Canada au plecat într-o călătorie în jurul lumii cu cei patru copiii ai lor, după ce trei dintre ei au fost diagnosticați cu retinită pigmentară. 

Familia din canada în vacanță / Foto Facebook
Familia din canada în vacanță / Foto Facebook

Edith Lemay cu soţul ei, Sébastian Pelletier, şi copiii lor Mia, Leo, Colin şi Laurent se descriu ca fiind „o familie de şase membri care pornesc într-o aventură oarecum nebună”.

Acestia au o pagină de Facebook  și un cont de Instagram unde părinții postează fotografii din călătorii și documentează aventura în care au pornit. Scopul călătoriei este acela de a le oferi celor mici „amintiri vizuale”, dar și de a-i face să se simtă „norocoși” cu toate că au o problemă de sănătate.

„Le vom încărca memoria vizuală cu cele mai bune și mai frumoase imagini pe care și pe pot imagina”, a spus mama copiilor pentru CNN.

Ce înseamnă pentru copii călătoria

Edith Lemay a povestit că cei mici sunt foarte curioși, că se adaptează ușor temperaturii din fiecare țară, dar și că îndrăgesc diversitatea de alimente.

În timp ce experiențele vizuale rămân o prioritate, Lemay spune că această călătorie are scopul de a le arăta copiilor „ceva diferit” și a le oferi experiențe de neuitat.

„Există locuri frumoase peste tot în lume, așa că nu contează cu adevărat unde mergem”, explică ea.

În fotografiile postate pe rețelele de socializare, aceștia pot fi văzuți întinşi în vagoane, întinşi pe acoperişul dubelor, pe vârfuri şi sub apă, însoţiţi de cei patru copii ai lor.

Copiii cuplului canadian / Foto Instagram
Copiii cuplului canadian / Foto Instagram

Când au fost diagnosticați copiii

Cuplul canadian a decis să pornească în călătorie după ce trei copiii au fost diagnosticați cu retină pigmentară. 

Mia are 12 ani și este cea mai mare dintre copii. Diagnosticul i-a fost pus când avea 3 ani, iar boala care este una rară duce la pierderea vederii sau la reducerea severă a acesteia.

Câţiva ani mai târziu, au descoperit că şi alţi doi copii, Colin (acum în vârstă de şapte ani) şi Laurent (în vârstă de cinci ani) prezentau şi ei aceleaşi simptome ca şi sora lor.

Decizia de a pleca nu a fost imediată. Odată ce au descoperit boala copiilor lor, cuplul şi-a concentrat atenţia pe a-i ajuta să-şi dezvolte abilităţile de care aveau nevoie pentru a se orienta în viaţă odată ce vederea lor a fost înceţoşată sau pierdută. 

Ideea de a pleca un an într-o aventură în jurul lumii a venit la sugestia unui doctor care urmărește evoluția bolii la Mia și care a spus că cel mai frumos dar pentru copii ar consta în „amintiri vizuale”.

Cei doi părinți călătoreau des și înainte de a face copii, dar pentru o călătorie de un an era nevoie de o suma mare și stabilă de bani, astfel că au decis să facă economii.

Pandemia, un obstacol

Inițial, familia trebuia să plece în călătorie în 2020, dar pandemia a fost un obstacol. Aceștia plănuiau să meargă în Rusia și China, dar au ajuns să plece fără un intinerar plănuit, în martie 2022.

„Aveam idei despre unde doream să ajungem, dar am decis să planificăm drumul”, a spus mama copiilor.

Singurul lucru notat de părinți pentru călătorie constă în dorințele copiilor, fiind concepută astfel o listă de experiențe. 

Mia dorea să călărească, iar Laurent voia să bea suc de fructe pe o cămilă, astfel că prima dată au vizitat Namibia, unde s-au apropiat de elefanţi, zebre şi girafe. Ulterior, ei s-au îndreptat spre Zambia şi Tanzania, pentru a zbura în Turcia, unde au petrecut o lună, şi în Mongolia. Indonezia a fost ultima țară vizitată. 

Fotografie realizată de familie în timpul călătoriei / Foto Instagram
Fotografie realizată de familie în timpul călătoriei / Foto Instagram
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite