Agenţie de turism, despre trendul „travel bubble” - călătoria în ţările apropiate de casă

0
0
Turisti - aeroport - bagaje - calatorie FOTO Shutterstock

Anul 2020 a fost un an atipic, dificil şi neobişnuit, el a schimbat modul în care trăim, muncim precum şi multe din valorile pe care le credeam importante. Atât sănătatea oamenilor cât şi activitatea din toate industriile au fost influenţate în principal în mod negativ de pandemia coronavirus.

Industria Turismului nu a făcut excepţie, aceasta fiind una din cele lovite în plin de temutul virus şi de restricţii. Cu toate acestea, comparând perioada 2020 cu cea din 2019, rezervările din România în alte ţări au scăzut cu 33%, un procent mult mai mic decât cel anticipat de industrie.

În topul destinaţiilor favorite ale românilor în an de pandemie, România s-a clasat pe locul întâi cu 55% din numărul total de rezervări, călătorii adaptându-se la restricţiile impuse de guverne. Restul clasamentului conţine pe locul 2 Marea Britanie cu 15% din numărul total de rezervări, pe locul trei Germania (8%), urmată de Italia (6%), Spania şi Franţa cu 4% iar pe locul 7 avem Belgia cu 2%, reiese dintr-o analiză eSky.

Dacă anii trecuţi, ne obişnuisem să avem Londra ca oraş preferat, în 2020 - Bucureşti conduce detaşat cu 55% dintre rezervări. El fiind urmat de Londra, anul acesta având 17% din totalul călătorilor şi Iaşi cu 7%. Ca preferinţe, oraşele au fost urmate de Cluj, Timişoara, Bacău, Paris şi Bruxelles.

2020 a influenţat drastic vieţile oamenilor dar şi alegerile tipurilor de zboruri pe care le-au făcut. În comparaţie cu 2019, în 2020 numărul de rezervări făcute de români la zborurile naţionale a scăzut cu 57%.

Turiştii sunt atraşi de tendinţă „travel bubble”

Interesant este faptul că, în timpul pandemiei, s-a născut o nouă tendinţă numită „travel bubble” ce constă în călătoria în străinătate, în ţările vecine şi relativ aproape de ţara călătorului. Această tendinţă este confirmată de datele agenţiei online de turism care a făcut analiza - scăderea călătoriilor intercontinentale a fost mai mare decât scăderea călătoriilor către ţările de pe un continent. În 2020, călătoriile intercontinentale au scăzut cu 76%, iar cele intra-continentale cu doar 52%.

Din cauza pandemiei, turiştii au nevoie de un sentiment de securitate pentru decizia de a călători - atât în străinătate, cât şi în ţară. Numărul asigurărilor de călătorie vândute în 2020 a fost mai mic decât în 2019, dar este demn de remarcat faptul că numărul rezervărilor cu asigurare de călătorie achiziţionată a crescut.

2020 a urmat trendul anilor trecuţi prin scăderi ale preţurilor la biletele de avion dus-întors. Preţul mediu al unui bilet de avion în 2020 a fost în scădere cu 25% faţă de 2019.

Călătorii


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri