Câinele la birou, factor antistres

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinele, factor antistres
Câinele, factor antistres

Un studiu realizat recent de Universitatea din Virginia (SUA) a scos la iveală faptul că prezenţa câinilor într-o companie poate scădea stresul angajaţilor.

Aducerea patrupedelor la locul de muncă poate contribui nu numai la reducerea stresului stăpânilor, ci i-ar ajuta şi pe ceilalţi salariaţi să treacă mai bine peste ziua de lucru, a precizat profesorul Randolph Barker de la Şcoala de Comerţ din Richmond (SUA). El a adăugat că acest lucru poate însemna o experienţă extrem de pozitivă şi că patrupedele pot fi folosite ca un tampon eficient împotriva factorilor de stres.

Potrivit cercetătorilor, studiul demonstrează că animalele de companie pot deveni „soluţii de stare de bine la preţ scăzut, uşor accesibile pentru întreprinderi". O altă concluzie a fost că prezenţa câinelui la birou determină interacţiuni mai bune între colegi. Spre exemplu, salariaţii care nu deţineau animale de companie le-ar putea propune colegilor să se plimbe împreună cu patrupedele interacţionând astfel într-un mod pozitiv.

„Diferenţele în privinţa stresului simţit de angajaţi în zilele când câinii erau cu ei şi respectiv în cele în care absentau au fost uimitoare. Alături de câini, salariaţii au fost, per ansamblu, mult mai mulţumiţi în timpul lucrului decât media din sectorul lor de muncă", a mai spus Randolph Barker.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite