4 alimente pe care le putem găti fără să le decongelăm
0O mâncare delicioasă şi rapid pregătită poate fi obţinută şi fără să decongelăm anumite alimente, asigură bucătari cu experienţă. Important este să ţinem cont de timpul de gătire, care este mai mare decât atunci când gătim aceleaşi alimente după ce le-am lăsat să se dezgheţe.
Peşte
Somonul, peştele cod, dar şi alte tipuri de peşte se gătesc destul de repede. Bucătarii experimentaţi consideră că nu este nevoie să dezgheţăm peştele indiferent dacă îl fierbeţi, îl puneţi pe grătar sau în tigaie sau îl pregătiţi la aburi.
Important este ca înainte să spălaţi carnea de peşte sub un jet de apă rece pentru a îndepărta orice pojghiţa formată, apoi să o uscaţi cu un prosop de hârtie. Pentru a le prăji sau frige în cuptor, bucăţile trebuie unse cu ulei pe fiecare parte, la fel procedaţi cu o parte a unei folii de aluminiu, apoi puneţi peştele pe ea (cu pielea în jos) şi lăsaţi-l la 230 de grade Celsius timp de 12-15 minute (adică un timp mai lung cu 7-10 minute decât în cazul peştelui necongelat).
Pui
Carnea de pui congelată are nevoie de dublul timpului de gătire necesar pentru puiul necongelat, au explicat bucătarii pentru Huffington Post. Aşa că dacă în mod normal o reţetă precizează timp de gătire 40 de minute, atunci aveţi nevoie de dublul acestui timp pentru ca puiul să fie făcut. Cel mai indicat este să gătiţi carnea de pui congelată la cuptor, să o sotaţi sau s-o faceţi la cuptorul cu microunde.
FOTO forresterschicken.co.uk
Vită
Carnea de vită congelată se găteşte foarte bine, sunt de părere bucătarii. Aceasta reţine mai bine sucurile decât carnea de vită preparată după decongelare. Bineînţeles, o friptură de vită medium rare din carne congelată (carnea mediu făcută este cea care păstrează cel mai bine sucurile) are nevoie de cel puţin 20 de minute ca să se gătească. Înainte de a o găti, aveţi grijă să îndepărtaţi eventualele cristale de gheaţă, apoi sigilaţi sucurile lăsând carnea câteva minute într-o tigaie bine încinsă, pe aragaz. Abia apoi băgaţi-o în cuptorul încins la 200 de grade Celsius.
FOTO kitchenkonfidence.com
Legume
Mazărea, morcovii şi alte legume sunt mai gustoase atunci când le gătim direct congelate, comparativ cu cele pe care le decongelăm înainte. Acest lucru se întâmplă pentru că apa reprezintă 90% din marea majoritate a legumelor, iar prin decongelare apa de la nivelul celulelor face ca textura acestora să devină extrem de moale. Tocmai de aceea, încercaţi să le gătiţi congelate.
Legumele pe care le cumpăraţi gata congelate de la magazin sunt deja tăiate în bucăţi potrivit de mici, aşa că nu le va lua prea mult timp să se gătească. Prin urmare, le puteţi adăuga în supe sau ale feluri de mâncare spre finalul timpului de pregătire.
FOTO livestrong.com