Unde este cea mai bună pizza din lume? Roma? Napoli? Nu, Australia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul Mondial de Pizza a avut loc în Parma, iar originea câştigătorului desemnat contrazice teoria. Secretul celei mai bune pizza vine tocmai din Melbourne unde un bucătar, poreclit domnul Pizza, are reţeta descoperită de el.

Pentru a deveni omul care face cea mai bună pizza există o singură şansă pentru a face totul cum trebuie. O încercare, un juriu şi un public înfometat. De asta a avut parte Johnny Di Francesco la campionatul de săptămâna trecută. 

„Mă tot gândeam că trebuie să mă port ca la restaurant şi să mă gândesc că o fac pentru client”, a spus acesta pentru Business Insider. „Am fost singurul care a făcut aluatul cu mâna, restul au folosit maşinile de amestecat, cred că şi asta a ajutat”, a adăugat el. 

Di Francesco a câştigat premiul cu o „umilă” pizza margherita, despre care lumea spune că este cea mai uşoară de făcut. În realitate, există foarte multe detalii de care trebuie să se ţină cont pentru a obţine o pizza margherita perfectă. Aceasta trebuie să aibă 35 de cm sau mai puţin în diametru, cu o crustă care se poate umfla până la doi centimetri. Numai anumite ingrediente pot fi folosite: brânză, roşii decojite, busuioc şi ulei de măsline. 

image

Di Francesco, poreclit şi Mr Pizza, explică cum baza aluatului nu trebuie ridicată cu mâna de pe tejghea, ca să nu atragă făină. Un singur motiv: făina arde în cuptor. 

Făina este o pasiune veche pentru Di Francesco. O aduce de la o moară de lângă Padova, fapt apreciat atât de clienţi, cât şi de patronii moarei, care i-au pus chipui Domnului Pizza pe pachetul de făină. 

Roşiile sunt importate din Italia, la rândul lor, în timp ce uleiul de măsline este local, din Australia. Mozzarella pe care o foloseşte este din lapte de bivol.

Ţinând în mână o foaie, Di Francesco spune că oamenii au o viziune greşită asupra celui mai dorit preparat din lume. „Lumea crede că pizza trebuie să fie atât de subţire. O felie complet plată. Mâncăm pizza sau biscuiţi?”, spune acesta ironic. 

„Ce gust are cea mai bună pizza din lume? Într-un singur cuvânt: splendid. Înţeleg de ce a câştigat în faţa celorlalte 599 de preparate, din 35 de ţări”, spune jurnalistul Business Insider, care a gustat pizza margherita. 

„Roşiile sunt dulci şi zemoase, deşi Di Francesco a pus doar puţină sare, nu şi zahăr. Crusta este perfect coaptă, în timp ce busuiocul merge de minune cu brânza. Spre deosebire de multe alte pizza mâncate, nu am senzaţia de saţietate dusă la extrem. E cum trebuie să fie”, adaugă acesta. 

„Lumea crede că margherita este uşor de făcut, dar, în realitate, este invers. Nu ai unde să ascunzi aromele, nu ai cum să dai greş şi să nu se simtă. Unele abundă în brânză, altele în sos. Asta am încercat să evit”, spune Domnul Pizza. 

Citeşte şi:

Formula matematică a reţetei de pizza

Vedi Napoli

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite