Un preparat al lui Florin Dumitrescu, în meniul unui restaurant: ce conţine desertul şi povestea lui specială FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Dumitrescu şi-a cucerit soţia cu acest desert
Florin Dumitrescu şi-a cucerit soţia cu acest desert

Pomme de Sima, un desert inventat de bucătarul-şef Florin Dumitrescu pentru soţia sa, a ajuns în meniul unui restaurant din Paris.

George Mihali, unul dintre concurenţii din emisiunea „Chefi la cuţite“, care a făcut echipă cu Florin Dumitrescu, lucrează într-un restaurant din Paris, iar ca semn al respectului şi aprecierii pe care i-o poartă lui chef Dumitrescu, a decis să folosească reţeta învăţată chiar de la el în timpul emisiunii. 

„Sper să fie o surpriză frumoasă pentru chef Dumitrescu, am vrut astfel să-mi arăt recunoştinţa pentru tot ce am învăţat de la el şi pentru prietenia pe care ne-a arătat-o“, a declarat fostul concurent.

Povestea desertului este una specială, celebrul bucătar inventând preparatul pe vremea în care o curta pe cea care ulterior i-a devenit soţie, motiv pentru care şi poartă numele acesteia – Sima. Pomme de Sima este un măr în foietaj, cu scorţişoară, caramel şi frişcă cu piper.

pomme de sima

„A fost inspiraţie, fler, creativitate de moment sau zâmbetul ei în mintea mea. Şi îmi dau seama că are totul o logică - scorţişoara, mărul copt, foitajul crocant, caramelul, smântâna şi touch-ul meu personal. Când Cristina l-a gustat, i s-a luminat faţa şi i-au dat puţin lacrimile. S-a uitat cu ochi mari la mine şi mi-a spus că nu a mai mâncat niciodată ceva atât de bun. Aveam fluturi în stomac“, a povestit Dumitrescu în cartea „Găteşte cu mine“.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite