Bărcuţe sărate cu cremă de brânză şi mărar, ideale pentru mic dejun
0De origine turcească, bărcuţele cu brânză şi mărar pot fi un ideal mic dejun, pacheţel pentru şcoală sau chiar un aperitiv într-o zi în care primiţi în vizită rudele şi prietenii.
Ingrediente:
Aluat :
650 grame făină
2 linguri rase zahăr
2 linguriţe sare
10 grame drojdie uscată
2 ouă
300 mililitri lapte
100 mililitri ulei
Umplutură:
500 grame caş sau telemea
2 ouă
mărar verde tocat
sare (opţional)
1 ou pentru uns deasupra
Mod de preparare:
Umplutura: dăm telemeaua pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi amestecăm cu mărarul tocat şi ouăle. Omogenizăm, apoi împărţim umplutura obţinută în 12 părţi.
Aluat: cernem făina într-un castron, apoi adăugăm restul ingredientelor şi frământăm un aluat elastic. Lăsăm aluatul la dospit o oră, apoi îl împărţim în 12 bile (sau 24 bile pentru bărcuţe mai mici). Fiecare bilă de aluat o întindem cu sucitorul şi pe ea aşezăm umplutură.

Răsucim 2 capete şi apăsăm puţin aluatul pentru a nu se desface, astfel încât să se vadă interiorul.
Aşezăm bărcuţa formată în tava tapetată cu hârtie de copt. Procedăm la fel cu restul bărcuţelor. Ungem marginile barcuţelor cu ou bătut.

Lăsăm 15 minute bărcuţele în tavă, apoi le dăm la cuptor până se rumenesc deasupra. După ce le scoatem din cuptor, le acoperim cu un prosop curat şi le lăsăm să se răcească.
Poftă bună!
Sursa: miramirc.ro