Trucuri pentru a prepara slănina porcului. Ce bucăţi alegi pentru jumări crocante, untură şi şuncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jumările, un preparat de sezon FOTO Shutterstock
Jumările, un preparat de sezon FOTO Shutterstock

Slănina de porc este la fel importantă precum carnea animalului. Fie că e folosită pentru a prepara şuncă, jumări, kaizer sau untură, fie că intră în componenţa cârnaţilor sau a sarmalelor, este unul dintre cele mai consumate alimente în această perioadă.

Chiar dacă tot mai mulţi oameni nu mai cresc şi nu mai sacrifică porcul în propria gospodărie şi îşi fac cumpărăturile din supermarket sau de la piaţă, slănina e la mare căutare în perioada Sărbătorilor.

În funcţie de zona corpului animalului, ea poate fi de mai multe feluri şi are mai multe utilizări. Putem folosi slănina în diverse amestecuri de carne tocată, pentru ca acestea să nu rămână fade şi uscate.

Poate fi sărată, afumată sau pusă la saramură, iar şunca astfel obţinută e un antreu delicios făcut în casă. Poate fi topită şi trasformată în jumări rumene şi crocante şi în untură pentru mâncăruri şi prăjituri.

Citeşte aici ce tip de slănină să alegi pentru sarmale şi cârnaţi, din ce bucăţi poţi prepara Kaiser şi slănina de casă, care e cea mai bună pentru topit şi jumări şi cum se păstrează untura mult timp fără să râncezească.

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite