Tort răcoritor cu vanilie şi căpşuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au apărut căpşunile pe piaţă, iar un desert delicios cu aceste fructe zemoase şi parfumate este numai bun pentru încântarea pofticioşilor din familie. Tortul răcoritor cu vanilie şi căpşuni este uşor de preparat şi foarte spornic.

Ingrediente:

Blat:

6 ouă

un praf de sare

190 grame zahăr

30 grame unt

190 grame făină

esenţă de vanilie

Cremă de vanilie :

3 gălbenuşuri

100 grame zahăr

600 mililitri lapte

3 linguri amidon alimentar

50 grame unt

100 mililitri frişcă lichidă 

Căpşuni (circa 500 grame )

Decor :

200-300 mililitri frişcă lichidă

Mod de preparare:

Blat: Mixăm ouăle cu zahărul pe baie de aburi până se topeşte zahărul, apoi dăm deoparte şi mixăm circa 10 minute, adăugăm untul topit (îl ţinem pe foc până devine puţin auriu şi are miros de alune, dar atenţie să nu se ardă), mixând mereu până îl încorporăm tot. Adăugăm făina cernută, amestecând cu o lingură, cu mişcări circulare. Compoziţia o coacem într-o formă de tort (diametru=28 centimetri), tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 200 grade Celsius, circa 12 minute. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 3.

Cremă: mixăm gălbenuşurile cu zahărul, adăugăm apoi laptele rece în care am dizolvat amidonul. Ţinem cratiţa pe foc până când crema se îngroaşă, apoi luăm deoparte şi adăugăm untul moale de la temperatura camerei. Omogenizam, apoi budinca o acoperim cu folie alimentară, o lăsăm să se răcească şi apoi o ţinem la frigider pentru 1 oră. Frişca spumă o încorporăm în budinca scoasă de la frigider. Crema se împarte în două.

image

Asamblare: 1/3 blat -1/2 cremă – căpşuni tăiate -1/3 blat -1/2 cremă – căpşuni tăiate -1/3 blat-frişcă spumă.

image

Sursă: miremirc.ro

image
image
Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite