Tort răcoritor cu vanilie şi căpşuni
0Au apărut căpşunile pe piaţă, iar un desert delicios cu aceste fructe zemoase şi parfumate este numai bun pentru încântarea pofticioşilor din familie. Tortul răcoritor cu vanilie şi căpşuni este uşor de preparat şi foarte spornic.
Ingrediente:
Blat:
6 ouă
un praf de sare
190 grame zahăr
30 grame unt
190 grame făină
esenţă de vanilie
Cremă de vanilie :
3 gălbenuşuri
100 grame zahăr
600 mililitri lapte
3 linguri amidon alimentar
50 grame unt
100 mililitri frişcă lichidă
Căpşuni (circa 500 grame )
Decor :
200-300 mililitri frişcă lichidă
Mod de preparare:
Blat: Mixăm ouăle cu zahărul pe baie de aburi până se topeşte zahărul, apoi dăm deoparte şi mixăm circa 10 minute, adăugăm untul topit (îl ţinem pe foc până devine puţin auriu şi are miros de alune, dar atenţie să nu se ardă), mixând mereu până îl încorporăm tot. Adăugăm făina cernută, amestecând cu o lingură, cu mişcări circulare. Compoziţia o coacem într-o formă de tort (diametru=28 centimetri), tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 200 grade Celsius, circa 12 minute. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 3.
Cremă: mixăm gălbenuşurile cu zahărul, adăugăm apoi laptele rece în care am dizolvat amidonul. Ţinem cratiţa pe foc până când crema se îngroaşă, apoi luăm deoparte şi adăugăm untul moale de la temperatura camerei. Omogenizam, apoi budinca o acoperim cu folie alimentară, o lăsăm să se răcească şi apoi o ţinem la frigider pentru 1 oră. Frişca spumă o încorporăm în budinca scoasă de la frigider. Crema se împarte în două.

Asamblare: 1/3 blat -1/2 cremă – căpşuni tăiate -1/3 blat -1/2 cremă – căpşuni tăiate -1/3 blat-frişcă spumă.

Sursă: miremirc.ro

